Szerintetek az eredeti abszinth?
A tartalomjegyzék feletti mondatot ajánlom a figyelmedbe!
Ez egy úgynevezett "cseh absinth", azaz semmi köze az igazi abszinthoz (kivéve, hogy van benne sok alkohol, meg fehér ürmöt áztattak bele). Egyébként meg a címke szerint ez egy likőr (tehát nem is lehetne abszint).
Ha valami ázik az alján, akkor az mindig kamu. Egy rendes abszint üvegébe nem tesznek semmit, illetve egyszer láttam benne dísznek egy vékony ágat.
Lehet vízzel és cukorral inni, de a valódihoz használt 4-5 rész víz szeritem sok lesz hozzá.
Egyébként ha hallucinálni akarsz az abszinttól:
1. Megveszel 200 üveg kommersz töményet, keversz bele egy kis klórantimont és valamilyen rézsót. Ezzel kész is van az a hamisítvány, amit 100 éve "abszint" címén ittak a francia parasztok. Ha félsz a vegyszerektől, akkor jó lesz a kommersz tömény magában is, de abból többet kell majd inni.
2. Minden nap annyit iszol amennyit csak bírsz. Jó lenne legalább napi fél üveget elérni. Hígítva is ihatod.
3. mikor már a doki is azt mondja, hogy krónikus alkoholista vagy, a következők történhetnek veled:
-- Delirium tremens (ilyenkor a földön fetrengsz és haluzol)
-- Alkoholos hallucinózis (ilyenkor hangok beszélnek hozzád, még józanon is)
-- egyéb mellékhatások, pl májelégtelenség, hirtelen halál, stb.
Figyelem! Lehet, hogy hamarabb kerülsz a sírba, minthogy haluznál:) 100 éve is így hallucináltak az abszinttól, mivel egész Franciaország matt alkoholista volt és a szegényebbek amúgy is vegyszeres hamisítványokat ittak.
Ez a márka keserű. Ha az bejön, akkor jó lesz. Amúgy szerintem pont duplájára hígítva lesz a legjobb.
Amúgy nem drága ez egy kicsit? Nem tudom mennyi, de az ilyen "absinth"-ok sokkal többe szoktak kerülni, mint amit érnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!