Finom házi meggybort hogyan kell készíteni?
huh utánanéztem neten, ahány blog, annyi féleképp...XD
Azt nem akarom csak, hogy olyan élesztő íze legyen a bornak a végén, ill oylan fanyar legyen...
finom kissé édeskés bort szeretnék.
eszközök vannak, azt tudom hogy 1 kg cukorhoz 4 liter víz kell, meg hogy összezúzom a meggyet, felöntöm, és kész??
vagy mit kéne még hogy hogy jó legyen, akár lépésről lépésre leírhatnátok...
annyira belefolyni nem akarok, mert olvastam itt beoltást gombával, meg mittomén miket, gyorsan legyen kész, és csak ne legyen ez az élesztős íze...:D
Én így készítem:
1kg meggy, 1kg cukor, 3 liter víz.
Az alaposan megzúzott meggyet összekeverem a vízben feloldott cukorral(mag benne marad), sőt aki szereti a fanyar ízt, 5% magot bele is roppanthat.
Semmit nem igényel, csupán naponta meg kell keverni, hogy a felúszó törkölykalap ne esetesedjen.
A zajos erjedés elmúltával, azonnal le a seprőről, ha letisztult fogyasztható.
Állítólag legfinomabb karácsonykor, kétszer fejtve, de nálam még az őszt sem érte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!