Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen "bársonyosabb" ízű...

Phoney kérdése:

Milyen "bársonyosabb" ízű vodkák vannak kb 4-5 ezer forintig?

Figyelt kérdés
Amit magában és hűtés nélkül is jó meginni, pl a Russian Standard. Sajnos nem sok vodkát ismerek, a Finlandia nekem még kapar és zavar a mellékíze, ehhez képest ajánljatok légyszi:)
2011. máj. 6. 23:05
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Utolsó: ezt hogy érted, csak a házilag főzött vodka jó?

Mert a többit nem kell csempészni, nincs már vasfüggöny:P

2011. máj. 7. 14:33
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem,nem otthon készítettre gondoltam....

Az igazi jó vodkák Ukrajnában és Oroszországban vannak!!

De ugye Ukrajnánál rengeteg csempészt kapnak el akik itt árulják,de attól az még ugyan olyan ízre,mint egy gagyi royal....

Amit itt kapsz 5-10-15 ezerért azt ott 1.olcsóbban 2.más a márka ugye,sokkal finomabbak...

Ezeket Magyarországon sosem fogod megkapni,ha csak el nem mégy értük,és hozod haza:D

2011. máj. 9. 15:56
 13/20 A kérdező kommentje:

Oké, de mely márkák ezek?

Nekem tök irreálisnak tűnik, hogy a legjobb vodkákat nem exportálják, hiszen akkor elég hülyék, nem?...mi is adunk el a legjobb pálinkákból külföldre, és ugyanígy van a whisky, cognac, stb...

2011. máj. 9. 16:42
 14/20 anonim ***** válasza:

Igen ezt így tartanám normálisnak én is,de ők sajnos nem kötelesek,mivel nem uniósok...:(

Pl: sputnik,blagoff(ízesített is van),tovaritch,slava,moskovskaya, és persze az az igazi jó nemiroff,bár az van nálunk is,de nem olyan nagy választékban,nemiroff lex,smirnoff...úú hirtelen csak ennyi jut eszembe meg amiket nem tudok leírni ezek nagy része nagyon finom,a többi csak szimplán finom:)

2011. máj. 9. 18:51
 15/20 A kérdező kommentje:

Ezt úgy kell érteni, hogy a külföldieknek rossz vodkát párolnak, országon belüli eladásra meg jót?

Mert Smirnoff nálunk is van (és inkább csak "koktélvodkának" tartják, ami magában nem olyan jó), és a többi említett márkát is exportálják. És ugyanaz a cég.

2011. máj. 9. 19:53
 16/20 anonim ***** válasza:

Mivel az ukrának és az oroszok nincsenek uniós export kötelezettséggel azt csinálnak amit akarnak...

Van náluk erre bőven kereslet,több mint máshol...

2011. máj. 21. 16:05
 17/20 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már ezt h "a vodkánat van íze" meg "nincs íze" meg hogy azért nem tudja senki , hogy van-e íze , mert csak olcsót ivott , meg nem ivott még orosz vodkát , akik ezt írják azok többsége se ivott csak gondolja , h az nagyságrendekkel jobb. A vodkának nincs jelentősebb íze és kész , ezt el kell fogadni , mitől lenne , ha egyszer krumpliból meg gabonából csinálák. A pálinkának meg a whisky-nek , na annak van íze ... A jó vodkánat is max. annyi "íze" van mint amikor beleharapsz egy nyers krumpliba és ha utána eszel egy narancsot , akkor az elsőre azt fogod mondani , h annak nincs is íze és jogosan...
2011. júl. 11. 13:37
 18/20 anonim ***** válasza:
Az orosz vodkás dolgot én írtam,és hidd el én már ittam nem is egy nem is kettőt...Ezek az olcsó gagyik meg sem közelítik,és igen,íze tényleg nincs,csak az ízesítettnek,de itt nem az íz volt a kérdés....
2011. júl. 11. 14:04
 19/20 anonim ***** válasza:
Ja tudom h nem az íz volt a kérdés , de végig olvasgattam és igen nagy vitát láttam :D és persze , hogy jobb egy orosz vodka mint egy kitudjamilyen pancsolmány , hiszen az egy orosz ital , ez ugyan olyan mint h a magyar pálinka a legjobb , evidens. Nekem egyébként eddig az ízesítetlen Absolut vodka jött be legjobban (és nem az "íze" miatt !! :D) de tényleg nagy különbség van az olcsó meg a minőségi vodkák között. Jah és még annyit h az oroszok általában szobahőmérsékleten isszák a vodkát , ez a hűtés csak Európai szokás.
2011. júl. 11. 14:17
 20/20 A kérdező kommentje:

Szinte egyik sem pancs, mert hát a vodkához nem nagyon van mit keverni (mondjuk láttam már vodkaaromát, veszek majd azt hiszem:D), dehát szemetet nem csak pancsolni lehet, hanem főzni is:)

Nekem azóta is a Russian Standard vezet 3-4 ezer között, a Smirnoff állítólag ellenfele, de nem ájultam el tőle. Az absolutból veszek még mindenképp:)

2011. júl. 11. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!