Normális, hogy undorodom az alkoholtól?
Azért merült fel bennem a kérdés, mert az ismerőseimet elnézve, amikor összejövünk, akkor isznak rendesen pálinkát, likőrt, rumot, bort, sört, vodkát.
Amikor én CSAK megszagolom a pálinkát, elrántom a fejem, és kiráz a hideg, és az orromban is érzem azt az erős szagot, és rosszul leszek.
És sok ismerősömet elnézve megisszák a pálinkát, és látszik az arcukon, hogy rossz, vagy marja a torkukat, de ennyi. SŐT!, még a pezsgő ízért is gyŰlÖlöm, és a sör ízét se szeretem!!!
Én meg rosszul vagyok egy pálinka, vagy likőr szagától. Egyszer próbáltam likőrt inni, de ahogy hozzá ért a nyelvem, egyszerűen olyan rosszul lettem, meg a fejem is meg fájdult, és nem bírtam lenyelni sehogy nem ment le a torkomon.
Nem érzem azt, hogy nekem most alkoholt kéne innom, csak még senki nem mondta volna, hogy volt már úgy, ahogy én.
Mitől lehet?
"Mindenki mást szeret és mást nem szeret. Te az alkoholt nem szereted. És?"
Azért furcsa, mert még SOHA SENKITŐL nem hallottam azt, hogy "Én nem szeretem az alkoholt."
Amitől undorodsz, az valószínűleg a rosszul megcsinált alkoholok mellékíze és szaga. Az úgynevezett "boríz", "pálinkaíz", "pezsgőíz" tipikusan csak mellékízek, amit igazán minőségi változatban nem találsz meg. Sajnos az alkohol luxuscikk, és DRÁGA. A magyar ember meg szegény, és inkább megpróbálja megszeretni a rossz ízeket, mert különben ugye nem ihat...sokan nem is tudják, hogy lehetne finom is.
Háznál készülnek néha jó italok, de a felső kategóriát talán 100-ból 1 amatőr képes megütni akár borról, akár pálinkáról van szó. Talán még a házisör áll a legjobban.
Olyan embert amúgy még nem láttam, aki semmilyen alkoholt nem szeret. Csakhát ez nehezen derül ki, mert kinek van pénze az összes minőségi italt végigkóstolni...
Nem vagy egyedül én is rühellem. Azzal kezdődött hogy volt egy full alkesz apám, meg nagybátyáim.
A páleszt én se bírom rossz nézni, ahogy azt az erős maró vackot ledöntik.
Az egyetlen amit hajlandó vagyok meginni az a finom édes vörösbor de abból se megy több egy decinél mert égeti a gyomrom. De nálam egy üveg vörösbor hamarabb pimpósodik meg mint ahogy meginnám.
Mintha én írtam volna a kérdést és a kifejtését. Dettó ez van velem...mindig próbálják rám erőszakolni, de én nem vagyok hajlandó megkóstolni semmilyen piát Rosszul vagyok a szaguktól is....maradok a jó öreg 100%-os almalénél:)))
19/F
Na ezt figyeld: Én nem szeretem az alkoholt. Egyáltalán nem. Se az ízét, se a szagát, a hatását meg el sem akarom magamon képzelni. Mar, a sör keserű, a pálinka már az orromat is égeti.
Aztán mégis szép nagyra megnőttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!