Mennyi pia vág fejbe?
Két korty pezsgőtől már beszédülök. :) Nálam teljesen attól függ, mit iszom (meg persze hogy fáradt vagyok-e, ettem-e stb.) Nem szoktam igazán inni amúgy. Akár 3 deci sör is kicsit szédít, meg 1-2 deci bor. A forralt az nem, de az nem csoda. :) Jäger-tea elég ütősen elszédít.
Viszont a tömény nem. Sokszor sokat voltam Erdélyben, sok faluban sok embert meglátogattam, ahol aztán itattak a jó sok jó házi pálinkával, és volt, hogy a 3-4-5-6. feles után sem volt semmi bajom. Bár ott etetnek is közben keményen. A Jägertől sem szédülök, Martinitől sem, általában likőröktől sem. Ezeken túl talán vodkát ittam még valaha, az sem ártott. És a koktélok sem mondhatnám.
Furi, hogy a "gyengébb" piák elszédítenek, a tömények nem. Valaki tudja, miért lehet ez így? ...
volt idő,amikor egy délután alatt megittunk fejenként 20 sört,meg se kottyant,aznap este pedig kb minden(kivéve pezsgő mert azt utálom)..vodka,ouzo,absinthe,hubi,jäger,unicum,tequila,1üveg bor,valahova fel van írva h mik még,de nemtalálom...ha jól emlékszem,15féle tömény volt egymás után és semmi...az ouzo-s üveg felénél kezdtem érezni h egyáltalán ittam,de azt már elvették,mert féltek h egyszer csak összeesek...nem vagyok alkoholista,ez egy osztálykirándulás volt,a sör jólesett,a többinél meg próba volt h hol dőlök ki...kicsit zavart h 1üveg vodka után mindenki fekszik én meg józan vagyok,ezért kezdtem el mindent összevissza inni...akkor megtanultam,hogy nekem rengeteg pénzt kell elbni ahoz h beálljak,így feladtam...jobb dolgokra is tudom költeni...am aznap és másnap sem lett semmi bajom,a májfunkcióm is tökéletes volt világ életemben...most viszont lehet h megérezném éhgyomorra a töményet mert 3éve egy kortyot sem ittam...
20/L
Ha fáradt vagyok mondjuk egésznapi kertészkedés után, akkor egy sör után is tudok.
Egyébként másfél-két üveg bor szokott kezdődő egyensúlyproblémákat okozni. :)
egy liter bort már megérzek.
töményből ha a falusi háziból iszok 2 felest az bőven jó.:D
sörből 3-4 doboz és érzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!