Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkohol fiatalon? Miért nem...

Alkohol fiatalon? Miért nem isznak a társaim?

Figyelt kérdés
Érték, ha valaki már csak azért sem iszik alkoholt mint a társai, mert hogy ő hű magához? Mert mi (16 évesek) már hetente iszunk, és van egy pár kivétel aki meg sem meri kóstolni. Szerintem ez már tulzás. szerintetek?
2009. febr. 26. 16:15
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
96%

Nem azért kell inni, mert mindenki iszik. Azért kell inni, mert szertartás, mert ízlik, mert olyan hangulatod van. Miért kéne megkóstolniuk, ha nem akarják? Inkább tisztelem azokat akik nem mennek a tömeggel mint a birkák, mint azokat akik utálják ugyan, de isznak, mert mindenki azt csinálja.

Én is voltan 16 éves, én is ittam. De pl. a sörre azt mondtam, hogy nem, mert nem szeretem és soha nem ittam röviditalt, mert az sem izlik. És soha nem érdekelt, hogy a többiek mit csinálnak, vagy mit szólnak ehhez.

2009. febr. 26. 16:27
 2/23 A kérdező kommentje:
najó, ezt én értem. de amikor mondjuk neki, hogy most az egyszer, kóstolja meg, mert ha nem kóstolja meg, akkor nem is tudja mit veszíthet.
2009. febr. 26. 16:51
 3/23 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy máskor kóstolta, és nem jött be neki. Az is lehet hogy nagy otthon a szigor, és nem mer. Vagy csak fél a következményektől. Én a 30 éves barátnőmet sem tudom rábrszélni hogy igyon velem akár egy pohárkával is, és ilyen mióta imerem. Ő azt mondja, hogy nem kell ahhoz inni hogy jól érezze magát.
2009. febr. 26. 17:02
 4/23 A kérdező kommentje:
dehogyis nem. kell az alkohol.
2009. febr. 26. 17:11
 5/23 anonim ***** válasza:
93%
Nem biztos, hogy veszít, ő tudja, hogy mit szeretne. Ezzel az erővel a drogot is ki kéne próbálni, meg hogy milyen kútba ugrani. Az emberek épp attól érdekesek, hogy mindenkinek önálló véleménye, akarata lehet. Nagyon nem szeretnék egy olyan világban élni, ahol mindenki egyforma, mindenkinek kötelező pl. hegedülni, mert én azt pl. ki se akarom próbálni, hiába mondja sok ismerősöm, hogy nagyon jó.
2009. febr. 26. 17:14
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el hogy nem kell mindenkinek. Én elég gátlásos vagyok, és ha iszom egy kicsit, teljesen megváltozom. Viszont van olyan ismerősöm, aki tényleg nem iszik egy kortyot sem, és átbulizza velünk az egész éjszakát.
2009. febr. 26. 17:19
 7/23 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem is szánalmas az, ha valaki meg se kostolja, vagy megkostolja és csak fintorog. Senki sem az izéért issza. Amúgy a hangulatot is tönkrevágják szórakozás közben, amint csak ülnek mint egy zsákliszt...de utálom az ilyen embereket pff.
2009. febr. 26. 20:40
 8/23 anonim ***** válasza:
89%
22 vagyok és nem iszom alkoholt akkor sem, ha ezt valaki cikinek nevezi. Nem azért nem iszom, mert álszent vagyok, hanem mert engem az nem dob fel, inkább lelomboz és egészségügyileg sem érezném jól magam, ha innék. Képtelen vagyok rá. Nem arról van szó, hogy nem merem megkóstolni, mert már megkóstoltam, de ha nekem semmi extrát nem nyújt, akkor minek butítsam magam meg minek költsem rá a pénzt? Engem nem zavar, ha vki mértékkel iszik, de a legtöbben, ha elkezdenek inni, sajnos nem tudják, hol a határ. Sosem értettem mi a jó az ivásban azon kívül, hogy egyesek azt hiszik, hogy menő.
2009. febr. 27. 00:07
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

20.40 "Senki sem az izéért issza."

Na, akkor fogsz tudni kultúráltan inni, amikor már nem így gondolod. Én igenis az ízéért iszom. Minden alkohol amit megiszom ízlik, ami nem ízlik azt nem iszom.

Az ivás lényege csak nagyon kis mértékben az, hogy a gátlásokat oldja és emelje a hangulatot. Igenis számít az íz élvezete (egy rossz bort meg nem innék, akkor inkább víz), számít az emésztés segítése, számít a hagyomány.

De annak, hogy nagy nehezen, undorodva legyürj némi piát a torkodom, mert "jól beb...., ez a buli" aztán másnap ápolhatod magad és próbálod mozaikonként összerakni, hogy mi történt előző nap annak semmi értelme.

2009. febr. 27. 07:18
 10/23 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem az a túlzás, hogy 16 évesen már isztok!

De figyelj, igyál nyugodtan, 25 éves korodra rendes alkoholista lesz belőled, 32 évesen meg már nyugszol a sárga földben! Ha ez kell, csináld! Legalább kevesebb köcsögöt kell majd eltartani a normális embereknek!

2009. febr. 27. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!