Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért 4 cl-ert mérnek ki a...

Miért 4 cl-ert mérnek ki a pultosok a kocsmákban, szórakozóhelyeken, és miért nem 5cl-ert alkoholból?

Figyelt kérdés
Egészségügyi okai lennének, vagy így kezdtek el spórolni, vagy valami hagyomány alapján mérnek 4cl-t.
2011. márc. 26. 15:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is 5 cl, meg 3 cl a mérték. (Sörözőt üzemeltetünk családi vállalkozásként)

De mikor kin voltunk Németben, akkor egy jobb helyen (Bowling pálya) még 4 cl-t sem voltak hajlandók felszolgálni. Csak 2 cl-t! Kértem egy feles vodkát, és nagyon néztem, hogy kitöltik nekem a 2 centet... Legszívesebben az asztalra csaptam volna mérgemben. 2 centtel mire megy az ember fia? A Bailey's-nél például a fele a pohárban marad!

2011. márc. 30. 16:46
 12/16 anonim ***** válasza:

+t

-n +t XD

2011. márc. 30. 16:47
 13/16 Phoney ***** válasza:

"A Bailey's-nél például a fele a pohárban marad!"

Hátkivaneztalálva, kérem :D

2011. márc. 30. 16:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Érezni kellene az iróniát. 2 cl baromi kevés. És egy ilyen sűrű és krémes italnál, mint a Bailey-s, elég sok tapad a pohár belsejébe...
2011. márc. 31. 16:32
 15/16 Phoney ***** válasza:

Érezni kellene az iróniát. Én is erre gondoltam.

Kivan ez találva, majd kér a paraszt másikat. Mármint a magyar nem, de majd a német:P

2011. márc. 31. 16:38
 16/16 anonim ***** válasza:
mert rablás és kész, vedd meg magadnak otthon és attól poróbáljál meg fejre állni
2011. ápr. 2. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!