A KOCCINTÓS miből készül? :D
Miután BOR van ráírva, meg kellene felelnie a bortörvény előírásainak.
Megkóstolva is bor jellegű, de a jóisten tudja, mik lehetnek benne.
Valószínűleg minél több mustsűrítményt, savtompítót, esetleg glicerint használnak, persze hogy ezekkel átlépik-e a megengedett adagot, azt mi nem tudjuk. Mint ahogy azt sem, hogy nem csurran-cseppen-e bele egy kis répacukor, természetazonos festék, stb:)
Sokan azt hiszik, hogy nincs benne szőlő, de azok még nem ittak igazi tablettás bort...a borhamisítás "művészete" nem a tablettával kezdődik.
Szőlőmentes "borral" legalja-kocsmákban lehet találkozni
Még Budapesten is. Egyszer a "tokaji borszövetkezet" belvárosi akármijében kaptam olyat, hogy ott a szemem előtt merték ki a kis fémkádból. Az íze alapján szőlőaroma, festék, víz és tisztaszesz volt:D
A vörös tabis sokkal rémisztőbb, mert annál próbálják a tanninos jelleget utánozni (nem tudom mivel, de nem kéne), és annak ilyen iszonyatosborzalmas savas-keserű-savanyú jellege van, ami felismerhetően nem szőlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!