Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mivel igyam a Whiskeyt?

Mivel igyam a Whiskeyt?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nagyon szeretem a Jim Beamet és rendszerint energiaitallal iszom. Azt szeretném kérdezni, hogy van e esetleg valami más amivel "finom" utóíze lehet.
2011. jan. 24. 22:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

mi az hogy nem árulnak az országban absinth e -ot? :D www.italshop.hu itt van 1 pár, ezenkívül menny be tescoba, ottis van:)

amúgy szerintem jéggel és colával

2011. jan. 26. 18:33
 12/17 Phoney ***** válasza:

01-26 18:33

Az itthon kapható "abszintmárkák" csak azért léteznek, hogy az abszinthoz nem értők (pl a magyarok) drágán megvegyék a zöldre (pirosra, feketére stb) festett ízesített vodkát.

Ezek nem abszintok és nem is nagyon hasonlítanak rá. Abszint néven bármit szabad árulni.

2011. jan. 29. 00:22
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előttem szólóval. Franciaországban lehet kapni rendes abszintot vagy pasztiszt, amiket hogyha vízzel felengedsz, akkor opálossá, tejszerűvé válnak (ouzó-hazás). Na azok már megközelítik azt a minőséget, amit annak idején Rimbaud meg Baudelaire abszintnak hívtak. A többi cseh vagy német türkizkék meg tulipiros lötty az tényleg csak bóvli.
2011. febr. 6. 02:50
 14/17 Phoney ***** válasza:

(off)

Igazából az ország nem is annyira lényeges, a franciák is csinálnak bóvli "abszintot" (absente, pére kermanns, trenet), meg a németek is jót (eichelberger, alandia), sőt már a csehek is (st. antoine) :)

A mai legjobb márkák egyébként bőven jobbak, mint a régi átlagabszint, sőt ma már talán az akkori legjobbakkal is felveszik a versenyt.

2011. febr. 6. 14:31
 15/17 anonim ***** válasza:
Tudom, ráadásul a svájci vagy a spanyol abszint-hagyományról nem is beszéltem, de az már tényleg offtopic lenne. Legegyszerűbben persze onnan lehet kiindulni, ha megkérdez a delikvens egy abszintkedvelő embert (pl. Téged), hogy ezt és ezt a márkát meg szabad-e venni vagy felejtős. Illetve nagyon jó fórumok vannak Internet-szerte, csak azokhoz már nyelveken is kell tudni.
2011. febr. 6. 23:13
 16/17 anonim ***** válasza:
velem:D
2011. jún. 3. 22:32
 17/17 anonim válasza:
Tonikkal nagyon jó.
2011. okt. 7. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!