Hogyan készül az alkoholmentes sör?
Figyelt kérdés
2011. jan. 11. 18:18
3/9 A kérdező kommentje:
És hogy vonják ki belőle az alkoholt?
2011. jan. 11. 19:25
5/9 A kérdező kommentje:
Mitől párolog el?
2011. jan. 12. 09:40
6/9 BeerHunter válasza:
Manapság már szelektált sörélesztőfajokat használnak, azt is csak kis ideig hagyják a sörlében. Ezek több szén-dioxidot, és keveebb alkoholt termelnek.
8/9 anonim válasza:
chuck norris kiisza belőle az alkoholt!
9/9 A Balassa válasza:
Kétféle eljárás létezik az alkoholmentes sör előállítására, az egyik az alkohol kivonása, a másik pedig a megszakított erjesztés. A sör esetén 3-7 nap alatt jön létre az alkohol az alkoholos erjedés folyamán. Ha ezt a folyamatot közvetlenül a kezdete után megszakítják, akkor csak csekély mennyiségű alkohol képződik. A technikailag nagyobb ráfordítást igénylő módszer az alkohol kivonása a sörből desztilláció vagy membránszűrés útján. A gyártási eljárástól függetlenül az alkoholmentes söröket illatuk és ízük alapján egyértelműen meg lehet különbözteti az alkoholos söröktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!