Mi lesz belőle ha csak cukorból meg vízből csinálok pálinkát?
Milyen íze lesz? Vagy egyáltalán lesz valami íze vagy akkor tiszta szeszt kapok?
Fel tudom használni likőrök készítésére?
"Hogyne lenne íze, igenszar íze lesz."
És mi adná az ízét? Kíváncsian várom!
"Elviszem egy szeszfőzdébe."
Nos ebben tévedsz a szeszfőzde nem főzhet cukorcefrét tilos.
"rohadó gyümölcsöket"
A rohadt gyümölcs nem használható semmire!
Hát vegyél egy üveg teszkó vodkát, az is minden sz*rból van összefőzve, de megbízhatóan korrekt FOS íze lesz, hiába szűrik.
Komoly likőrgyár nem használ cukorszeszt, mert hiába "nincs íze elvileg" és mégis baromi olcsó, igenis felismerhetően szar és elrontja még a pastis-t is, pedig ha azt is el lehet, akkor mindent.
Az igazi "büdös fajta" házipálesznek is a cukor lehet az egyik titka, bár ahhoz pont nem értek.
Tisztánlátás végett:
Minden cukor (gyümölcs, répa, nád, stb) erjesztéséből alkohol képződik, ami a lepárló készüléken, a különböző forráspontok miatt leválasztható.
A gyümölcs azonban ízt, aromát is ad hozzá. Term. a saját cukrából is alkohol lesz. Fontos a jó alapanyag, mert a szennyezett, rothadt gyümölcs íze a párlatban "átérződik", ill. az erjedést ecetes(rossz) irányba téríti. Ettől büdös a az ócska pálinka.(meg persze a le nem választott kozmaolajokból, de ebbe most ne menjünk bele.)
Cukor, víz, élesztő. Csak etilalkohol íze van,a helyes alapanyagkezelés és lepárlás "tiszta", fogyasztható, likőrnek alkalmas párlatot ad.
Gazdaságosság: 1 kg cukor 190 forint, ebből cca.0,7 l szesz nyerhető.(min. 3 liter vízben feloldva). Hozzájön a főzés energia költsége, meg az idő. Tessék számolni!
A kérdésre ennyit.
Mégsem biztatnék senkit ilyen merényletre a pálinka kultúra ellen, hiszen egy jó gyümölcspálesztól- mértékkel fogyasztva- nem nagyon van jobb tömény ital-szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!