Egy nem túl jó házi bort forralt borként hogyan lehet feljavitani? Lehet belőle finom bor?
Figyelt kérdés
Előre is köszönöm!2010. dec. 13. 21:31
1/9 anonim válasza:
Forralt bornak nem kell jó bor, tegyél bele cukrot, meg füszereket és jó lesz.
2/9 anonim válasza:
Igy van.Lehet gagyi bor is lényeg a cukor a szegfűszeg,szegfűbors pici fahéj.És ne forrald!!!
3/9 A kérdező kommentje:
Milyen fűszereket? :)
2010. dec. 13. 21:47
4/9 A kérdező kommentje:
Mit csináljal vele akkor ha ne forraljam? Köszönöm a válaszokat! :)
2010. dec. 13. 21:49
6/9 Kokas Lajos válasza:
Fahéj, szegfűszeg, citrom (esetleg a héja), aki szereti tehet bele szegfű borsot is. Én szoktam néha karamellizált cukorra önteni a bort így egy kicsit különleges zamatot kap. Ha forralod veszít az alkohol tartalmából. Melegítsd és tarsd melegen.
7/9 anonim válasza:
80 fokon forr az alkohol ha afölé viszed kimegy a borból. Fedő alatt kell tartani.
8/9 Phoney válasza:
A fedótől még kimegy belőle.. ha "megmozdult" (olyasmi mint mikor a víz forrik, de csak az a 10-15% alkohol kezd el pezsegni), akkor vedd le a gázt hagyd ázni benne a cuccot 10 percig aztán kész is van.
Amúgy vermutot is lehet csinálni rossz borból, eredetileg arra találták ki.
9/9 doboszoli válasza:
Attól függ mit értesz "rossz" bor alatt. Egy már illósodó, ecetes, pimpós lőréből a Jézus urunk sem csinál jó bort, pedig a Biblia szerint a kánai mennyegzőn ezt a tudását is megcsillogtatta. (Mit nem adnék a szabadalomért..DD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!