Phoney kérdése:
Hivatalosan készülhet pálinka borókabogyóból?
Figyelt kérdés
Ugye az nem számít gyümölcsnek? Mert a pálinkatörvény ezt köti ki, dehát a "gyümölcs" az köznyelvi/konyhai fogalom, nem biológiai...
(Tudom, hogy ma is létezik a "borókapálinka" fogalma, de most a törvény érdekelne.)
2010. nov. 19. 22:40
1/12 anonim válasza:
A toboztermők törzsébe tartozó gyógy- és fűszernövény besorolású, semmiképpen nem gyümölcs.
2/12 anonim válasza:
3/12 A kérdező kommentje:
ok, köszönöm!
A borovickát "ismerem", förmedvény létére is meg akarom majd kóstolni:)
2010. nov. 19. 23:48
4/12 anonim válasza:
boróka pálinka pl a Becherovka is.
6/12 anonim válasza:
De azt azért nem kell elfelejteni hogy a borókából nem lehet pálinkát főzni nincs ami megerjedjen!Az csak az ízét adja, de én meg nem innám!
7/12 A kérdező kommentje:
0:11: A becherovka egy keserűlikőr, valamivel kevered:)
0:21: A gint vodkából csinálják, a boróka csak ízesítés
0:41: úgy tudom megerjed, igaz biztos nem túl szapora, ilyen kevés cukorral...
2010. nov. 20. 00:46
8/12 anonim válasza:
"úgy tudom megerjed, igaz biztos nem túl szapora, ilyen kevés cukorral"
14 cukorfok alatt nincs erjedés a boróka nem tartalmaz még öt %-ot sem.
9/12 anonim válasza:
Ez érdekes kérdés, de szerintem a törvénybe a gyümölcs fogalmát minden növényre alkalmazhatják. Mert a krumplit vagy a gabonát se gyümölcsnek hivjuk, és mégis főzhető belőlük pálinka, ill. viszki. De azt tényleg meg kell majd nézni, hogy az erjedés elősegitésére hivatalosan adható-e hozzá cukor?
10/12 anonim válasza:
Ezért nem pálinka a whisky és a vodka, mert nem gyümölcsből készül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!