Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kevés vodkától (3-5 cent...

Kevés vodkától (3-5 cent szörppel és vízzel higítva) lehet erős hasmenésem? Számít a vodka minősége? Van valami trükk, ha máskor hasonló helyzetben vagyok, akkor kíméljem az emésztésem pl. szódabikarbóna?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Ritkán iszom. Évi 1-2-szer, nehezebb időszakok után. Most egy tragédia miatt 2 temetést intéztem, a melóban is próbáltam teljesíteni. Hab volt a tortán hogy a fűtés is rosszalkodott, fáztam egy kicsit.

Lényeg hogy tegnapra, nagyjából letudtam mindent. Délután megittam kevesebb mint 5 cent vodkát szörppel és vízzel. Talán 3 cent lehetett. Ez a kis rítus általában segít túllendülni a nehezebb időszakokon.

Éjjel kb. 2 órától erős hasmenésem, puffadásom volt.

Nem egy jó vodka. Még nyáron vettem, fél literes tesco gazdaságos. Még a nyáron bontottam, azóta a hűtőben áll. Tudtommal nem nagyon romlik meg.

Már volt hasonló tünetem alkoholtól. Sört és bort nem is iszom mert azokra érzékenyebb vagyok, de párszor vodka után is volt hasonló. Pedig mértékkel, ritkán és higítva iszom.

Ezelőtt egy fél literes Finlandia vodkám volt. 1,5-2 évig szürcsölgettem és nem rémlik hogy lett volna panaszom.

Legutóbb azért a tesco gazdaságosat vettem, mert azt hittem minden vodka egyforma. Ezt olvastam kb. mindenhol. Lehet hogy mégsem? Érdemes jobb minőségűt venni? Tudtok hasonló panaszra trükköket?

Persze mostanában nem annyira figyeltem mit eszem. Lehet nem is a vodkától volt, de azért gyanús.

ma 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:
A vodka pont egy tisztább ital,nem hiszem hogy ettől voltál rosszul.
ma 12:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
ma 12:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem is megy a hasam az alkoholtól, sokszor még 1 sörtől is, de nagy valószínűséggel ibsz-em van, mert az ételek sem kímélnek.
ma 12:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Például, ha nem eszek 1 órával ivás előtt, akkor már nagy eséllyel a wc-n kötök ki. Nem kell nagy étkezésre gondolni, a lényeg, hogy ne legyen teljesen üres a gyomrom.
ma 12:20
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Igen, nekem is érzékkeny az emésztésem. Főleg a savas dolgokra. Általában figyelek az étkezésemre.

Ritkán iszom és álltalában nem lesz tőle bajom. Enni én is szoktam előtte, bár úgy egy kicsit több alkohol kell hogy ugyanazt a chill-t elérjem.

Azért gondolkoztam azon, hogy a Tesco vodkával lehet a baj mert amíg a Finlandia tartott, addig nem nagyon voltak ilyen tüneteim, de könnyen lehet hogy mostanában nem figyeltem az étkezésre és erre tett rá az alkohol.

Szódabikarbónán gondolkodom. Mármint csak akkor amikor iszom. A gyomrom nem érzékeny a savas dolgokra de a beleim igen. Majd legközelebb lehet iszom mellé szódabikarbónát. Bár most jó időre elment a kedvem az alkoholtól. Csak ki akartam kicsit kapcsolni délután, ehelyett egész éjjel a wc-t jártam.

ma 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!