Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A koccintós asztali bor...

A koccintós asztali bor (tablettás bor) valóban ártalmasabb mint a középkategóriás tájbor?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy ízre rosszabb, de valóban ártalmasabbak a szervezetre mint a normális borok?


Vagy ez csak tévedés?



jan. 8. 21:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
A hazai tájborok azok egyébként nagyon jó minőségű muskotály borok (pl kékfrankos) csak ugye semmi extra fajtákkal való játszadozás mint pl a cuvée. Nagyapám csinált ilyet nagy gonddal, számtalanszor ezt az ízvilágot ismerem fel benne, sőt némelyik olcsóbb pincészeti tájborban a hordóban való érlelést is. Persze itt azért csak nem beszélhetünk új töltésű hordókról. A koccintós asztali borok pedig annyiban tablettásak hogy érződik a nem jó minőségű szőlőléből készült borban a hozzáadott vagy istentudja milyen élesztő hozzáadásának az illata és íze és szerintem a plusz szőlőcukor amivel feljavítják az alap lét hogy egyáltalán kiforrjon. Ezek túlzott fogyasztás után vagy közben rendszerint meghányatnak, fáj a hasam, fejem, rosszul vagyok, majd letargia. Szóval szerintem ezek kerülendőek rendszeres vagy túlzott fogyasztásra mert tönkrevágja a májat, gyomrot hasnyálmirigyet és nem utolsó sorban az egész idegrendszert.
jan. 19. 03:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!