Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A konyakot és brandy-t milyen...

A konyakot és brandy-t milyen más szeszesitallal szoktátok együtt fogyasztani?

Figyelt kérdés
A leglogikusabb nyilván a bor, mivelhogy ezek borpárlatok. De például mennyire passzolna indítónak sör vagy cider elé? Ti mivel fogyasztjátok?

dec. 7. 11:04
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
10: Tehát aki egy sör előtt megiszik egy kupica töményet vagy likőrt, az szerinted alkesz?🤔 Egy kicsit túlságosan végletekben gondolkodsz.
tegnap 13:38
 12/14 anonim ***** válasza:
11. A szövegértéseddel baj van, de nem érdekel.
tegnap 13:55
 13/14 A kérdező kommentje:
12: Nekem az jött le, hogy nem tartod normálisnak más itallal együtt fogyasztani, mert aki így tesz, az alkesz. Bocs, ha félreértettem!
tegnap 14:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Lehet én hibáztam. Két végletet akartam leírni. Az egyiknek minden mindegy, csak pia legyen (ilyen kombináció pl. a betétes sör). A másik az ínyenc.

Vannak olyan italok, amelyeket nem szokás keverni semmivel, szerintem ilyen a brandy is, aminek az egyik fajtája a konyak (értők nyilván megköveznek, de olyan a kettő között a kapcsolat, mint a bor és a bikavér között). A magyar közhasználatban viszont a brandy és konyak egy és ugyanaz.

Vannak olyan italok is, amit szinte soha nem önmagában fogyasztanak, mint pl. az aperol.

Írhatod, hogy ami a többfogásos vacsoránál írtam, a többféle ital nem mond ellen? Nem, mert egészen más egy sörbe öntött pálinkát letolni, vagy buli közben összevissza iszogatni akár összeillő dolgokat, akár mást. Az egész vacsora alatt nem az ivásról szól, és a mennyiségek is kicsit. Egyharmad cent előtte, egy deci bor főfogásonként, mindezt 2-3 óra alatt kicsit más.

tegnap 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!