A feleségem kérdezte tőlem, amikor Krétán voltunk hogy: Lehet-e olíva bogyóból pálinkát készíteni?
Nem.
Először is nem pálinka lenne, mert azt Magyarországon lehet készíteni, 100%-ban Magyarországon termesztett olívabogyóból. (2004 óta védett a pálinka, és ezek a feltételek.)
Másodszor a pálinkának minimum 37,5%-osnak kell lennie. Ezt az elenyésző, 0,1%-os cukortartalmú olívabogyókból elérni lehetetlen.
Harmadszor, ha más szesz alapot (bármilyen jó mínőségű is) ízesítenek olíva párlattal, azt szintén nem lehet olíva pálinkának hívni a pálinka törvény miatt.
100 grammban 3,84 g szénhidrát, 0,54 g cukor.
Ez azt jelent, hogy ha becefrézed, mint a szilvát, akkor gyakorlatilag nem lesz belőle semmise, nem tudsz belőle szeszt főzni. Ha enzimesen elcukrosítod a többi szénhidrátot (nem tudom, az keményítő vagy micsoda, de mindet el lehet), akkor lehetne belőle gyümölcspárlat, de kilónként elég keveset adna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!