Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi lehetett ez az ital?

Mi lehetett ez az ital?

Figyelt kérdés

Emlékszem, 10 éve ittam egy házibuliban egy olyan alkoholos italt, aminek olyan íze volt mint a fekete olívabogyónak

Ha jól emlékszem, átlátszó, vagy enyhén arany/sárgás színe volt, és egyértelműen egy mediterrán, enyhén sós íz rémlik belőle, mintha csak egy pizzát evett volna az ember

Imádom az ilyen ízeket, de azóta nem volt alkalmam (annyit) inni mint régen, meg végigkóstolni mindenfélét... 😁

Gin kizárva, rum kizárva, Jaeger, Hubertus, stb-k kizárva, lehet hogy esetleg vermouth lehetett?

2023. máj. 19. 20:09
 1/6 anonim ***** válasza:
Én inkább ánizsos italra gondolnék, Pastis vagy ouzo, ami hasonló ízvilág.
2023. máj. 19. 20:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Ouzo-t ittam azóta (valamint po nt aznap éjjel is 😁✌️), a Pastis viszont nem ismerős még névről sem

Mindenesetre itt van egy üveg Vermouth előttem amit az előbb vettem a közértben, megnézem ez lehetett-e (Martini, fehér)

2023. máj. 19. 20:38
 3/6 A kérdező kommentje:

Szerintem ez volt az (Martini), de amit ittam az nem volt ennyire borzalmasan édes 😆

Lehet a szárazat még megkóstolom később

2023. máj. 19. 20:49
 4/6 Phoney ***** válasza:

Akkoriban a Martini vermutnak volt sáfrányos változata (Martini d'Oro), aranysárga színnel. De lehetett egy sima Martini Extra Dry is.

Lehetne a Galliano likőr is, bár az valamennyire édes.

(A pastis olyan ánizsos ízű, mint az ouzo, szóval nem az lesz.)

2023. máj. 20. 11:26
 5/6 anonim ***** válasza:

A finn salmiakki az egyetlen sós ízeket felhozó ital amit ittam idáig.

De az nem túlzottan mediterrán, és szinte fekete. Meg a sós íz csak másodlagos benne, a medvecukros-édesgyökeres íz dominál.

2023. máj. 21. 22:05
 6/6 A kérdező kommentje:

#5: Valószínű vermouth lehetett, mivel rémlik a "Martini" szó aznap éjjelről, bár addigra már nagyon a határaimat súroltam amikor belekóstoltam 😆

Valószínű a száraz változata volt, mert ez a sima "blanco" verzió szinte émelyítően édes: egy kis naranccsal meg szódavízzel elment, de a következőhöz tuti olívabogyót meg jeget fogok venni, és úgy teszek majd mint Bond: ,,Martini, fő'rázva, nem kavarva!" 😂

Ami azt illeti, pont egy Omega óra van nálam a héten a Pierce Brosnan érából, szóval már csak egy Walther PPK, egy öltöny, és egy Aston Martin DB5 kelletik még beszereznem 😋

2023. máj. 21. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!