Kationcserélő gyantás szűrő használatával finomabb lesz a pálinka? Van egy kis utóize, ami nem tetszik javítana a minőségén?
Kationcserélő gyantát szoktak használni pálinkához, de nem ízhibák javítására. Ha az első főzésnél kicsit rezes, esetleg a hígítóvíz túl ásványaos, arra jó, illetve szokás vele a pihentetést is kiváltani, de ettől nem lesz jobb a pihentetett pálinkánál.
Az aktív széntől jellegtelenebb lesz, a hibával kb. együtt minden más ízt is elvesz, és hát jellemzően a rossz utóíz az, ami ilyenkor utoljára kimegy, vagy egyáltalán nem is megy ki, miközben az összes finom íz viszont eltűnik. A rossz utóíz jellemzően utópárlati probléma, amit ideálisan újrafinomítással lehet kijavízani, csak egy második finomításnál már vigyázni kell, hogy ne vegyél el túl sokat (és ne abban az irányban – EU vagy UP –, ahol amúgy se volt baj), mert akkor megint csak jellegtelen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!