Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Szoktatok pálinkát főzetni...

Szoktatok pálinkát főzetni saját gyümölcsből ?

Figyelt kérdés

szept. 6. 21:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen szoktunk, álltalában felesbe. Kifőzi, fele az övé fele az enyém a párlatnak
szept. 6. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam. Volt hogy negyven liter szilvapákinkám lett. Az idén pedig 10 liter körte. Elég az nekem. Szilva nem termett az aszály miatt.
szept. 6. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
30%
2es no offense, de így szeptember elején körte termett, de szilva nem?
szept. 7. 02:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Rengeteg szilva lett. Magamnak főzöm. Ezertvnem fogok masnak fizetni
szept. 7. 05:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Amikor bevezették rá az adót vettem én is főzőt,magamnak csinálom.Van itthon cseresznye, sárgabarack.
szept. 7. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Van a településen szedd magad alma akció. Meg szoktuk rohamozni és utána a szomszédommal közösen főzünk alma pálinkát minden ősszel.


Annyi, hogy idén elmarad, mert eltörte a gerincét, de még van a tavalyiból vagy 4-5 üveg. Az elég.

szept. 7. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 kürtőskalácska ***** válasza:
egyik rokonom szkotott és ad a többieknek.
szept. 7. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen. Hivatalosan szeszfőzdében. Idén lett 28 liter eperpálinka, meg lesz még kb 2-300 liter vegyes cefre (alma, körte, füge). Majd azt is főzetem késő ősszel.
szept. 8. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Inkább megtanultam sört főzni, azt legalább tudom nyakalni gond nélkül. Főleg hogy télen 6 fölé szalad, nyáron meg 4,5-5 közt teljesen jó, és ez tényleg annyi, max kicsit több. :) Tehát nem igényli, hogy közédobjon az ember egy kis gyümölcsöt. Nincs is jobb a saját frissen csapolt pszeudo-lageremnél, egyszerűen nyomába se érhet semmi, amióta pontosan eltalálom az ízlésemet, meg persze a kritikus pontokon fullosra javított módszerekkel és eszközökkel nincs minőségben se kompromisszum, legfeljebb ha valamelyik alapanyag valamiért nem hozza a szintet, de az nagyon ritka és igazán nem nagy különbségek ezek. Na, szóval jó szívvel javaslom kipróbálásra, nagyon szép alkalom a végeláthatatlan kísérletezésre és receptszövögetésre, a jutalom pedig minden hibáért kárpótol akkor is, ha nem az elképzelések szerinti.
szept. 20. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!