Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Mozart krémlikőrök milyenek?...

A Mozart krémlikőrök milyenek?Melyik a legjobb közülük?Úgy általában van olyan minőségi ital,mint a Baileys,Carolans,Amarula és egyéb nagy márkák?

Figyelt kérdés

júl. 27. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen jók. Nincs kilógó durva alkoholos íze, selymes, krémes. Én a sima aranyra szavazok.
júl. 27. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos nem ízlettek, ennyi pénzért csalódás volt.
júl. 27. 21:23
 3/9 Phoney ***** válasza:
100%

A Mozartok közül csak az aranyszínű (Mozart Chocolate Cream) az, ami "krémlikőr" (cream liqueur, azaz tejszínlikőr), de egyébként igen, a Baileys-hez hasonló szintet kézpzelj el mindegyiknél.

Szerintem mindegyik elég jól eltalált, azt válaszd, amit szeretsz... csokis tejszín, csokis kávé, fehércsoki, stb...

júl. 28. 15:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Phoney, a többi azért nem krémlikőr mert nem az a neve, vagy azért nem mert más eljárással készülnek(amihez ez által más elnevezés is társul)?

Illetve azon gondolkodtam hogy van pl sütőtök likőr változat is a mozartnál, amit más márkák esetében nem igen láttam (csak pár olcsó lidlis tételt), azt esetleg ismered, vagy egyéb sütőtökös likőrt?

júl. 28. 17:03
 5/9 Phoney ***** válasza:
100%

A többi azért nem, mert nem tejszínesek – a cream liqueur tejszínlikőrt jelent. (Amit magyarul eredetileg krémlikőrnek hívnak, az pedig megint egy tök más dolog, a régi francia stílusú, egészen sziruposra cukrozott "créme" likőr, mint a créme de menthe, créme de cassis, stb.)

A "pumpkin spice" íz nem sütőtökös, hanem az amerikai sütőtökös pitéhez, használt fűszerezés, amit ugye a tejeskávéban vált manapság népszerűvé, és édesfűszerekből áll (fahjéj, gyömbér, szegfűbors, ilyenek),

A Tokaj Spiritnek van sütőtök ízű "krémlikőrje" (náluk nem tudom, mit jelent a "krémlikőr", mivel ez így nem törvényi kategória), valszeg azt láttad Lidl-ben, asszem velük vannak szerződésben.

júl. 28. 17:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Ohh értem, köszi a pontosítást!

Akkor ezt a sütőtök dolgot is sikerült félreértenem, én azt hittem ez valami sűrű sütőtökös bébiétel szerű vagy kubu szerű dolog alkoholos formában, de ettől ezek szerint nagyon messze van.

júl. 28. 18:09
 7/9 Phoney ***** válasza:
100%
Amúgy amit a Tokaj Spirit csinál a Lidlnek, nem feltétlenül rossz. Ezeket ígyis-ugyis nagyon olcsó megcsinálni, és ők így tudnak betörni a piacra, hogy nem árazzák túl. A Bayleys és hasonlók előállítási költsége sem indokolja az árukat, ezek egyszerű keverékek olcsó hozzávalókkal, amikből az a pár deci minőségi tejszín a legdrágább tétel.
júl. 28. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyire minőségiek, de a Sparban kapható Queen Margot és Tokaj Spirit Saint’s nekem nagyon ízlettek.
júl. 29. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Illetve a különböző ízesítésű Angelli krémlikőrök is finomak, és többen dícsérik őket.
júl. 29. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!