Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Mozart krémlikőrök milyenek?...

A Mozart krémlikőrök milyenek?Melyik a legjobb közülük?Úgy általában van olyan minőségi ital,mint a Baileys,Carolans,Amarula és egyéb nagy márkák?

Figyelt kérdés

2024. júl. 27. 20:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen jók. Nincs kilógó durva alkoholos íze, selymes, krémes. Én a sima aranyra szavazok.
2024. júl. 27. 21:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos nem ízlettek, ennyi pénzért csalódás volt.
2024. júl. 27. 21:23
 3/9 Phoney ***** válasza:
100%

A Mozartok közül csak az aranyszínű (Mozart Chocolate Cream) az, ami "krémlikőr" (cream liqueur, azaz tejszínlikőr), de egyébként igen, a Baileys-hez hasonló szintet kézpzelj el mindegyiknél.

Szerintem mindegyik elég jól eltalált, azt válaszd, amit szeretsz... csokis tejszín, csokis kávé, fehércsoki, stb...

2024. júl. 28. 15:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Phoney, a többi azért nem krémlikőr mert nem az a neve, vagy azért nem mert más eljárással készülnek(amihez ez által más elnevezés is társul)?

Illetve azon gondolkodtam hogy van pl sütőtök likőr változat is a mozartnál, amit más márkák esetében nem igen láttam (csak pár olcsó lidlis tételt), azt esetleg ismered, vagy egyéb sütőtökös likőrt?

2024. júl. 28. 17:03
 5/9 Phoney ***** válasza:
100%

A többi azért nem, mert nem tejszínesek – a cream liqueur tejszínlikőrt jelent. (Amit magyarul eredetileg krémlikőrnek hívnak, az pedig megint egy tök más dolog, a régi francia stílusú, egészen sziruposra cukrozott "créme" likőr, mint a créme de menthe, créme de cassis, stb.)

A "pumpkin spice" íz nem sütőtökös, hanem az amerikai sütőtökös pitéhez, használt fűszerezés, amit ugye a tejeskávéban vált manapság népszerűvé, és édesfűszerekből áll (fahjéj, gyömbér, szegfűbors, ilyenek),

A Tokaj Spiritnek van sütőtök ízű "krémlikőrje" (náluk nem tudom, mit jelent a "krémlikőr", mivel ez így nem törvényi kategória), valszeg azt láttad Lidl-ben, asszem velük vannak szerződésben.

2024. júl. 28. 17:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Ohh értem, köszi a pontosítást!

Akkor ezt a sütőtök dolgot is sikerült félreértenem, én azt hittem ez valami sűrű sütőtökös bébiétel szerű vagy kubu szerű dolog alkoholos formában, de ettől ezek szerint nagyon messze van.

2024. júl. 28. 18:09
 7/9 Phoney ***** válasza:
100%
Amúgy amit a Tokaj Spirit csinál a Lidlnek, nem feltétlenül rossz. Ezeket ígyis-ugyis nagyon olcsó megcsinálni, és ők így tudnak betörni a piacra, hogy nem árazzák túl. A Bayleys és hasonlók előállítási költsége sem indokolja az árukat, ezek egyszerű keverékek olcsó hozzávalókkal, amikből az a pár deci minőségi tejszín a legdrágább tétel.
2024. júl. 28. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mennyire minőségiek, de a Sparban kapható Queen Margot és Tokaj Spirit Saint’s nekem nagyon ízlettek.
2024. júl. 29. 11:10
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Illetve a különböző ízesítésű Angelli krémlikőrök is finomak, és többen dícsérik őket.
2024. júl. 29. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!