Rumosok!Rum kedvelőnek ajándékba diplomatico reserva exclusiva vagy el dorado 12,esetleg dictator 12?Melyik lenne a legjobb választás?
Mindhárom rum a felsoroltak közül finom. A legédesebb a Diplomatico és az a legismertebb is, mivel a rumfogyasztásban teljesen kezdőknek is ízleni szokott és a rutinos rumfogyasztók sem mondják rá, hogy szar. Ilyen köztes rum, ami mindenkinek jó lehet, ha nincs más. :D A Dictador 12 is nagyon finom rum, de van egy erős diós lecsengése, ami sokaknak zavaró lehet, viszont ha valaki szereti a diót, akkor neki nem lesz gond. Az El Dorado 12 is a maga kategóriájában kifinomult ital. jóval szárazabb, mint a Diplomatico és nagyjából hasonló mint a Dictador 12, csak diós lecsengés nélkül. :)
Ebben a kategóriában még nagyon finom és jó választás lehet a Chairmans Reserve Original Rum, a Pampero Anniversario, a Centenario 12 YO vagy 9 YO, a Havana Club 7 YO vagy a Matusalem 15 YO.
Köszi a válaszokat!
2#
A Bumbu és a Don papa rumról is jó véleménnyel vagy?Esetleg az "alap" 23 éves zacapa megéri az 5000Ft plusszt?Az mégiscsak idősebb mint a felsoroltak ahogy látom.
3#
Bumbu --> A fehér Bumbu egy sima likőr, ami nagyon édes, rumnak nem is igazán nevezhető. Az átlátszó üveges változat pedig ugyan krémes és selymes, de az sem egy igazi rum, ugyanis rettenetesen édes, már-már durván marcipános. Rumrajongónak azt semmiképpen nem ajánlanám. Egyedül a fekete üveges Bumbu-t ittam szívesen, mert ugyan az is nagyon cukros, de az legalább kicsit visszafogottabb, ott átjön az alkohol szárazsága is. A három közül inkább csak a fekete értékelhető. Meggyőződésem, hogy a többség csak azért iszik Bumbut, mert most éppen az a divat. Amúgy egy szar rum. :D
Don Papa rumról nem tudok sokat, még nem kóstoltam, eddig az valahogy kimaradt.
A 23 éves Zacapa is finom párlat, de szerintem annyi pénzért már kapsz jobbat is, olyan rum mint a Zacapa pedig van sokkal kevesebbért is. Ajándéknak persze jó, mert fancy, csinos az üvege, de élménynek nem jobb, mint mondjuk egy Brugal 1888 vagy egy Havana Club's Pacto Navio (red wine casks), vagy egy Plantation XO. Ezek olcsóbbak, és szerintem jobbak is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!