Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A lidl onkiszolgalo kasszaba...

A lidl onkiszolgalo kasszaba tudok alkoholt venni 18 alatt nem xd? Ha oda megyek leolvasom es kifizetem akkor senki nem kerdez kort, vagy rosszul tudom?

Figyelt kérdés
ápr. 30. 12:22
1 2
 11/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
65%

Előbb nem részleteztem, de ez hivatalosan úgy működik (logikusan), hogy nem köteles "igazoltatni" a pénztáros, amennyiben személyes meggyőződése szerint idősebb az ember, de ha rosszul dönt, azért felelős (azt hagyjuk, hányszor kötik fel egy hibáért).

Kétes esetben azonban kérhet azonosítót.

ápr. 30. 18:39
 12/16 anonim válasza:
100%
Ahogy előttem is írták, jóvá kell hagyni az alkohol tartalmú italokat és ugyanúgy el kérhetnek személyes okmányt, amivel a korodat tudod igazolni. Tescobq jártunk úgy, jóvá hagyta az ott dolgozó de mivel kisgyerekkel voltunk szólt hogy a pénzt se teheti be a gépbe.
máj. 1. 23:13
 13/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Igen, mert ezt sem írtam (vagy úgyis tudja mindenki), a pénztáros ugyan nem rendőr, azaz egyébként nem lenne joga igazoltatni, de a törvény itt kivételt ad számára. Ugyanakkor csak a szükséges információt "kezelheti".

Igaz, hogy ráláthat közben más személyes adatra is, de neki azt is elvileg el kell felejteni.

máj. 2. 09:53
 14/16 anonim ***** válasza:

"Igen, mert ezt sem írtam (vagy úgyis tudja mindenki), a pénztáros ugyan nem rendőr, azaz egyébként nem lenne joga igazoltatni, de a törvény itt kivételt ad számára."

Valójában ez nem is igazoltatás. Egy igazoltatásnál köteles vagy megmutatni az okiratot, itt nem. Itt csak ha nem mutatod meg, megtagadja az ital kiadását, de más következménye nincs.

Egyébként németeknél nagyon betartják 20-30 közti fiataloknál, mert van amelyik tényleg 18 alattinak néz ki.

Nálam általában 47 évesen már elhiszik, hogy nem vagyok 18 alatti.

máj. 2. 10:22
 15/16 anonim ***** válasza:
Több esélyed van a normál kasszánál kivinni, mint az önkiszolgálónál.
máj. 2. 19:55
 16/16 anonim ***** válasza:
Meg kell mutatni a személyid, utána esetleg jóvá hagyja az attendant.
júl. 29. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!