Miért terjesztenek olyan hülyeségeket,hogy az alkohol nem drog?
Az csak attól függ, hogy a "drog" melyik értelmét használják. Ezt a szót nemzetközileg eredendően a kábítószerek szinonimájaként használják, a "kábítószer" pedig egy jogi kategória, ami a tiltott pszichoaktív szereket jelenti, tehát jogállás szerint lesz valami "kábítószer".
Értelmes ember nem tagadja, hogy az alkohol is addiktív pszichoaktív szer, max. a veszélyein lehet vitatkozni.
Betiltani meg egyszerűen fizikailag nem lehet, mivel kb. ez az egyetlen keménydrog, amit bármelyik hülye előállíthat
1) alapvető élelmiszerekből
2) konyhai eszközökkel
3) mindenféle szaktudás nélkül
4) biztonságos minőségben (ugyanis mérgező házi ital csak a mesében létezik; ami mérgező, azt nem házilag csinálták, hanem lopott ipariszeszből).
5) egyszerű lepárlóval akár töményen is
Amikor annak idején szesztilalmak voltak, az kizárólag azért és addig történt, hogy matt alkoholista országok fogyasztását letörjék kb. a mai magyar átlagfogyasztás szintjére. Többet nem lehet elérni vele.
ma 10:01
Száz éve még világszerte mindenféle alkoholt felírtak. Volt, ahol töményet is. Mivel az alkhohol nyugtató és szorongásoldó (bár távolról sem a legjobb), így szorongás okozta szomatikus tüneteket is lehetett vele kezelni, csak ezt az összefüggést akkoriban még nem egészen értették, ezért fiziológiai gyógyhatást is tulajdonítottak az alkoholnak, ami a valóságban max. az akut vérnyomáscsökkentésben merül ki. És mivel akkor még tartotta magát az a régi baromság is, hogy a különböző italoknak különböző pozitív és negatív hatásai vannak a sajátos összetevőik miatt, így ügyet csináltak abból, hogy "milyen alkoholt" írnak fel. Ma azért nem írnak fel alkholt, mert azóta jobb nyugtatók és szorongásoldók léteznek, és persze mert azokhoz nehezebb hozzájutni, így az orvosnak van kontrollja az adagolás fölött.
ma 11:24
Tényleg nem a legkeményebb drog, de amit írsz, az amúgy általánosságban igaz a klasszikus keménydrogokra is. Azok sem olyanok, hogy kipróbáltad, hipp-hopp függő vagy. Egyszer kerestem statisztikákat, a fogyasztók és függők aránya általánosságban hasonló, mint az alkoholnál, én is meglepődtem, mert valami érdemi eltérést azért vártam.
Először is hülyeség, hogy a legkeményebb drog. Amúgy meg attól függ, mit tekintünk drognak.
Ami tudatmódosító hatású? Akkor az alkohol drog, de pl. a dohány nem.
Ami függőséget okozhat? Akkor mindkettő drog, de még a kávé is.
Ami hatással van a testi funkciókra? Akkor mindkettő drog + a kávé, a tea, sőt még a gyógyszerek is.
Amit a törvény tilt? Akkor sem az alkohol, sem a dohány nem drog, de pl. Hollandiában még a marihuána sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!