Jó minőségű pálinka?
#4 10-ből kb. 1x tesznek elém olyan házi pálinkát, amit szaglás után hajlandó vagyok meginni, ill. nem egyszer, ha szigorúan vesszük, akkor kétszer, mert a sajátomat megszoktam inni. Borzalmas dolgok születnek háztájnál. Még mindig nem tudunk elrugaszkodni attól, hogy terménymentésként tekintünk a pálinkára, még mindig nem tudunk elrugaszkodni attól, hogy a cefrés hordó jó lesz a fa alatt is, hogy mehet bele a gyümölcs tisztítás nélkül (földről csak felszedem, beledobom, done), félig rohadt állapotban, gyűjtögetjük a gyümölcsöt, napokig, akár hetekig töltünk egy hordót, nem pépesítjük a gyümölcsöt, nem magozzuk, turkálni kell, kevergetni kell, agyon kell cukrozni, irányítani az erjedést véletlenül sem, öregapám sem csinálta, meg amúgy is élesztős lesz úgy a pálinka stb. stb. És persze az otthon főzők még mindig nem bírnak túllépni azon, hogy sajnálják a lefolyó párlatot, erősen elő- és utópárlatos pálinkák születnek, mert csak egy csöppöt veszünk el, vigyázz, vigyázz, értékes. A f.szt! Na és attól végképp nem tudunk elrugaszkodni, hogyha "jó" pálinkát keres valaki, arra csípőből adjuk a választ, hogy házi. Anno a szocializmusban a szeszgyártás akkora károkat tett a pálinkában, hogy onnan öröklünk egy ilyen beidegződést, hogyha jó kell, akkor házi, pedig nem volt az akkor sem feltétlen jó, sőt... viszont a bolti egy túlvizezett, valamiféle okádék volt, ellenben a házi... az frankón észteres, jó kaparós volt, meg még hozzá is mondták, hogy ez 50-55%-os, és olyan képet vágtál hozzá, mikor lenyelted, mint a Szia Lajos, úgyhogy abba má' volt valami, nem olyan volt, mint a bó'ti.
Márton és Lányai
Bestillo
Agárdi
Árpád
Pannonhalmi
Én ezeket tudom ajánlani (a Panyolait inkább nem), de ezt a 15 ezres kategóriát, ezt 1-1 üvegre értsd inkább. Barackról van szó, akkor egyértelműen a Bestillo Gönci barackja, nem véletlenül díjnyertes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!