PANYOLAI Pálinkák és pálinka alapú likőrök milyen minőséget képviselnek?
Köszi!
Engem elsősorban ez a “PANYOLAI MISZTIKUM MÁKLIKŐR” érdekelne, amiből van a sima, meg az extra… A sima 30% alkoholt tartalmaz, az extra az 50 százalékot! És ott a leírásban jobban kiemelik, hogy pálinkás élményt ad.
Lehet, hogy adnék ilyet ajándékba is egy ismerősömnek, akiről tudom hogy szereti mind a pálinkát, mind pedig a mákos rétest pl, illetve mindenféle mákos süteményt…
De én igazából akkor sem fogom tudni megmondani, hogy minőségi e, ha meg kóstoltam mert annyira nem értek az alkoholos italokhoz, nagyon ritkán iszom és sok olyasmi is ízlik amit mindenki leszól…
Panyola egy kis Szamos-menti falu, ahol más lehetőség nem nagyon volt, így ügyesen marketinget építettek a pálinka főzés hagyományára, ami valóban régen létezik ott is.
Egy másik Szabolcs megyei faluban, Érpatakon is szépen felfuttatták a pálinkafőzést (Zsindelyes pálinka), amivel semmi gond, de azt azért át kell látni, hogy a rengeteg "különlegesség" nem tradíciókra, hagyományokra épül, azok különböző kísérletek eredményei, ami lehet akár kellemes itóka is, mértékkel.
Nem gondolom, hogy a máklikőr készítésnek is régi hagyománya lenne Panyolán.
Az átlagos házi pálinkák alkoholfoka 50 % körüli, ami sok fogyasztónak már erős is, de főleg az alkoholszázaléktól függő adótartalom miatt a 30 % körüli likőröknél előnyösebb árakat tudnak kikalkulálni, ha megnézed a boltokban, italkereskedésekben a készletet, ott nagyon sok égetett szesz is 30-40 százalék közötti alkoholtartalommal van a polcokon.
Alapvetően az a kérdés, hogy az ismerősöd mennyire szereti a "házi pálinka erősséget", vagy beéri a gyengébb verzióval (ami sok esetben jobban engedi érvényesülni az ízeket, aromákat, amit a tömény alkohol elnyom)
Szép a csomagolása, jó a marketingje, kb ennyi.
Nem hagyott bennem mély nyomot.
Biztosan van jó cuccuk is, csak az "pult alatt" van...
Illusztris vendégnek biztos nem azt a gagyi szart adják, amit boltban megveszel.
Nem állítom, hogy nem gyümölcsből van, de ma már mindent túl bonyolítanak, újítanak, legyen szó élelmiszer, technika, vagy mármiről.
A borászok is agyon nemesítenek mindent, már alig van színtiszta, egyszerű bor.
Az nem számít, ha nem vagy pálinka fogyasztó, az igazi Gönci barackpálinkától (amit szintén nem boltban kell venni!), füled farkad ketté áll! Már ha van! 😄😉
Húha.
Igazi Gönci Baci Pali?
Na azt kipróbálom.
Nekem igazi házi főzésű Alföldi Szilva Palim van.
Csillagokat látok ha felhörpintem.
Ezek bizony megvidámítják a szomorú magányos estéket. 🤪😝
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!