Nem okoz szövetkárosodást az erős házipálinka?
Úgy értem, hogy a tápcsatortát nem károsítja-e, amivel közvetlenül érintkezik ivás közben.
Disznóvágáson voltam és elöször ittam páleszt, nem túl sokat, kb. fél dl. Úgy éreztem, hogy égeti a torkom és az egész mellkasom, mintha valami sav lenne. KB 2 percig tartott, aztán szerencsére elmúlt, de elég kellemetlen volt. Nem rúgtam be tőle, sört, bort szoktam inni, de rövidet soha.
Vicc nélkül: az erős alkohol felsérti a nyálkahártyát, tehát károsítja a szöveteket.
A szervezetnek meg van regeneráló képessége, ahogy a bőrön keletkezett horzsolásokat is megjavítja, úgy a nyálkahártyán keletkező sérüléseket is képes befoltozni.
Ettél már valaha forró ételt? Az is okozhat ám sérülést.
Van az a szint, amikor már valóban tartós roncsolást okoz a tömény szesz, ha az illető masszív alkoholista, és napi szinten önti magába a szeszt, reggel, délben meg este is Megváltozik az illető hangszíne, ismert fogalom a borízű hang - rekedt, reszelős hang, ami a mértéktelen alkoholfogyasztás következtében alakul ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!