Melyik konyakot vagy Brandyt ajánlanátok nekem?
Soha nem ittam még Brandyt, de úgy gondolom ízlene, mert egyszer ettem konyakos (Brandys) bonbont és bejött.
Ami talán nyomokban hasonlít rá, az a Metaxa, pár éve ittam olyat, de nem nagyon jött be.
Ami fontos, hogy legalább 40%-os legyen, és legyen sajátos, gazdag ízvilága. Az is jó, ha minimális édeskésebb utóíze van. Ne legyen túl drága, tehát maximum 1000-1300 ft/dl-re gondoltam.
Ami árban és elvárásokban is megfelel neked, az a magyar piacon gyakorlatilag csak az Ararat 5, a legtöbb italszaküzletnél megtalálod (vagy valszeg hozatnak, ha nincs.) Cognac meg már nincs is ennyi pénzért.
Ha nem lenne kikötés a 40%, akkor a Torres 10 is szóba jöhet, bár szvsz. kicsit komolytalan, de rossznak nem rossz, és van egy jellemző ízvilága, nem úgy, mint a teljesen fapados brandyknek.
A Metaxa tényleg nem brandy, csak olyasmi.
Nem igazán ajánlanám egyiket sem, az édességekben lévő milliliternyi alkohol ízharmóniát alkot a csokoládéval, és a meggyel, tisztán teljesen más az íze, és ha neked a Metexa nem ízlett, a brandy sem lesz jobb, konyakot pedig ennyiért nem is adnak, a Henessy 15ezer körüli áron van (7deci).
Sokak kedvence a Dianás cukorka, de a Diana tisztán a legocsmányabb, még iható szesz, a sósborszesz, spiritusz, amit nem is ajánlott elfogyasztani.
A brandy azért lényegesen jobb minőségű lehet, borpárlat, de a Metaxa is az... és az neked nem ízlett.
Az ízlésvilágodat te ismered, de nem lehet hogy inkább meggy likőrt kellene keresned?
Az meg nincs 40 százalékos
2# Tudom, hogy a csoki miatt teljesen más az összkép, mintha sima felest ittam volna pl, de direkt úgy kóstoltam, hogy kiittam belőle (már ahogyan sikerült) és elképzeltem, hogy még ennyire sem lenne édes és bejött. Unicumot is szeretem, de ugye az keserűlikőr, azzal sincs bajom hogy nem nagyon édes, mivel amúgy sem vagyok oda az agyon cukrozott dolgokért.
A Metaxa azért nem ízlett, mert volt egy kis utóíze mint ahogy az olcsóbb vodkáknak is lenni szokott és nem volt annyira “ízletes.”
Na most én egy jobb minőségű Brandyt (vagy más konyakot) úgy képzelek el, hogy nincs a végén kellemetlen utóíz, vagy csak minimálisan és zamatosabb.
Olvastam, hogy némelyik rum elvileg finomabb.
Erről mi a véleményetek? Jobb, mint az Ararát 5?
Kicsit drágább, mint amit rá akarnék szánni, de ha finomabb, akkor lehet valami ilyesmit veszek.
Azon is múlik, hogy az italcentrumban lesz-e, mert ahova járok ott a legolcsóbbak az italok.
Neked kell dönteni, hogy rum, vagy konyak :-)
A rumok között is el lehet veszni, de alapvetően az egy édesebb, aromásabb szeszes ital, az eredeti rum nádcukorból, melaszból készül, de vannak cukorrépás verziói is, amelyeket talán kerülni szeretnéd, ha az eredeti, "karibi" változat a célod.
ma 01:55
Nincsen "cukorrépás verzió". Olyan van, hogy finomszeszt ízesítenek, többek közt rumízűre is, de olyankor tökmindegy, hogy az a szesz miből van. Véletlenül lehet cukorrépamelaszból is (ma már elég ritkán), de nem azért, mert rumot akartak csinálni, hanem mert az adott szeszgyárban abból gyártják a tisztaszeszt. A legtöbb "kommersz rum" (Portorico szeszesital, stb.) ma pl. kukoricából van.
5# Amiket felsoroltál, jobbak mint az Ararat 5?
Ha igen, ár-érték arányban is jobban megéri? Pl 5000 forinttal többet kiadok, mint akartam volna, de cserébe 2-3x jobbat veszek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!