Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Kidobott pénz, ha veszek...

Kidobott pénz, ha veszek itthonra 2-3 üveg édes vörösbort?

Figyelt kérdés

Sose volt itthon italom, nem iszom, es most az jutott eszembe, hogy kene legyen bor itthon ha valaki jönne esetleg , vagy neha nekem is jólesne lehet egy fel pohár bor kólával keverve es par szem mandulával.

Anyam szerint bor, sör kidobott pénz

Vettem 2 üveg edes vöröset es egy üveg édes rosét.

Vélemények?

47 éves nő

2023. nov. 1. 14:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Az én férjem szereti az édes borokat :D
2023. nov. 1. 17:49
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

Úgy 4-500 üveg bor van a pincémben vegyesen. Az édes vörösborok mint fentebb írták valóban ritkán jók, de kólához igazából tökéletes.

Ha szeretnél egy jó vendégváró pakkot, én tennék bele

-egy szamorodnit vagy late harvest muskotályt, ezek édes fehérborok

- egy száraz fehéret mondjuk hárslevelűt

-egy félszáraz vöröset mondjuk pinot noirt

-és egy édes vöröset a kólához.

Rosét azt nyárra fröccsnek mert az annak az igazi

2023. nov. 1. 21:32
 13/22 anonim ***** válasza:
16%
Vegyél Tátra teát
2023. nov. 1. 21:33
 14/22 A kérdező kommentje:
12 es azt írja hogy habzó a rozé. Mateus a neve portugál bor
2023. nov. 1. 21:42
 15/22 A kérdező kommentje:
8 as, töményet nem tudok es nem is akarok inni. Mi számít tömenynek a palinkan kívül?
2023. nov. 1. 21:47
 16/22 anonim ***** válasza:
23%
#15 LoL
2023. nov. 1. 22:15
 17/22 anonim ***** válasza:
A tömény az nem csak töményen (töménytelenül) iható. Az a jó benne, hogy hosszan eltartható. Vodka, whisky, rum, és még ezer másik, ezekből nagyon jó koktélok készíthetőek. Még olyan "női" koktélok is, amik neked valószínűleg ízlenének, ha már édes borokat vettél. Vagy ha nem akarod túlbonyolítani, akkor ifjúkorunk méltán népszerű vodka-narancs itala, na ahhoz aztán még receptet sem kell gugliznod.
2023. nov. 2. 08:48
 18/22 anonim ***** válasza:
(És még nagyzolni is lehet velük... sokkal elegánsabbnak hangzik a "Csinálhatok neked egy Bloody Marie-t?", mint a "kérsz egy pohár bort?")
2023. nov. 2. 08:50
 19/22 A kérdező kommentje:

Vajon miert erzek késztetést, hogy borokat vegyek ? Nem iszom végülis de érzem, hogy vennem kell es gyűjtenem kell különböző fajtákat

Eddig sose ereztem ilyet !

2023. nov. 2. 09:26
 20/22 anonim ***** válasza:

Hát ha ti nem isszátok, csak a vendégekre gondolva vetted, akkor 3 üveget, pláne édeset tényleg pénzkidobás volt. Bőven elég lenne egy üveg száraz bort tartani otthon.

De abban is igazuk van az előttem szólóknak, hogy olyan italt kellene inkább tartanod, ami elfogy (pl. egy doboz sört megiszik egy ember), vagy hosszan eltartható felbontva is (tömények).

2023. nov. 2. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!