Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért van hogyha berúgok...

Miért van hogyha berúgok minden emlékem kiesik? (Ezelőtt sosem volt ilyen)

Figyelt kérdés
20 éves nő vagyok, azt hiszem ilyenkor kell élvezni az életet, szégyen nem szégyen 16 éves korom óta néhány hétvégén összejárok a barátaimmal iszogatni, én voltam eddig a társaság “csődöre” rengeteg alkohol kellett, hogy berúgjak, ha viszont berúgtam néha okádtam, az fix, de mindig tudatomnàl voltam, jó nèha tényleg megborultam, de ilyen hogy kiesnek az emlékek sose volt. Most egy hónapja kezdődött, hogy miután kellő alkoholt fogyasztottam, kiesett az összes emlékem, nem lehetett szer hatása (azt biztos forrásból tudom) de tényleg nem emlékszem semmire, pár morzsa van meg mindig az ivás kezdetéről, utána semmi, baràtaim szerint legutóbb eléggé agresszívvá is vàltam miutàn berúgtam, ez nagyon megrémiszt, segítség, ez mitől lehet??
2023. okt. 29. 11:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
9 es, nem rendszeresen, de nem értem miért akarod belém beszélni, hogy alkoholista vagyok, bírom hogy olyan emberektől kapom a választ akik sztem nem láttak még alkoholt, írtam hogy “nehány hétvégén”, először is nem minden hétvégén, volt h hónapokig nem ittam, volt hogy csak kéthetente ittam, volt h be se rúgtam, volt, hogy nem is ittam annyit, a kérdés pedig nem úgy szól hogy normális e ha én 16 éves korom óta néhány héten iszok, hanem az érdekelt miért van emlékezet kiesésem, lenéző megitélő válaszokat kapok ahelyett, hogy tovább menne aki nem tudja az okát…. Tudod nem olyan vagyok mint azok az emberek akik mindig a kocsmába ülnek sör hassal, összekeversz velük, sajnálom hogy nem értetted a kérdést és megítélsz valakit anélkül hogy ismernéd. De ha jobb lett az életed ettől akkor gratulálok, és örülök hogy jó örömforrás voltam neked. Csak elszomorít, hogy valaki így vélekedik az emberekről.
2023. okt. 30. 03:36
 12/16 A kérdező kommentje:
10-es, ez zártkörű, csak a boltban csempészhetnének max bele, ugyanabból az üvegből iszunk, ha egy barátom tenné, akkor magát is be kéne drogoznia
2023. okt. 30. 03:37
 13/16 anonim ***** válasza:
91%

Kialakult annyi toleranciád, hogy elájulás nélkül be tudd vinni az emlékezetkieséshez szükséges mennyiséget.

Nem gondolom, hogy alkoholista volnál, de most érdemes okosnak lenni, nekem ennyi idős korom táján kapott el a gépszíj, 25 táján eltartott vagy 1.5 évig kikecmeregni az alkoholizmusból és 10 évvel később sem sima a viszonyom a szesszel.

2023. okt. 30. 09:00
 14/16 A kérdező kommentje:

13-as, sajnálom:( nekem nem jelent problémàt letenni az alkoholt, ha érdekel ott hever a polcomon rengeteg üveg “elit” alkohol, ilyen nem mindennapi fajták, egyikből sem iszom, ha magamba vagyok nem tudok meginni egy kortyot se, akkor sem ha szomorú vagyok, ha magamba iszok olyan mintha egy nagyon rossz izu dolgot iszogatnék, szóval emiatt ne aggodj, de neked pedig azt ajànlom, hogy alkoholt cseréld le valami jobbra, pl cbd olaj, ezt netről írom ki: jobban megnyugtat, ellazít.

csökkenti a fájdalmat.

javítja az alvás minőségét.

csökkenti a depresszió és a szorongás tüneteit.

fejleszti a koncentrációt és a memóriát.

pihenteti az izmokat.

növeli az energiaszintet,

valamint az önbizalmat.

Gondolj csak bele, a piától másnapos vagy, hánysz, szarul erzed magad, szédülsz, fáj a fejed, ezzel szemben a cbdnek mennyi jó hatàsa van, de ha valami erősebbre vágysz, nos használj több cbd-t elvileg van valamilyen erdekes hatása, ha túltolod, na de en maradok a pianal, hiszen tanulópenzből sajna nem mindenre telik, de ajánlom próbáld ki, hátha jó, ha màr elkezdek melózni lehet én is ezt fogom tolni:)

2023. okt. 30. 18:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
@14 Értékelem, de elég jól benne vagyok a témában addiktológiával foglalkozó pszichológusként :)
2023. okt. 31. 08:48
 16/16 Phoney ***** válasza:
84%

Az ilyen jelenségekre a nagyon magas véralkoholszint a közvetlen magyarázat, az pedig attól sikerülhet magasabbra, hogy többet iszol, vagy gyorsabban iszol, vagy a májad nem bont olyan gyorsan, mint régen, esetleg most már nehezebben hánysz (így több alkohol marad benned, amikor túltolod), vagy akár ahogy 14. írta, most már részegebben is talpon tudsz maradni, így egyszerűen jobban be tudsz rúgni, mint eddig.

Ha teljesen biztos vagy benne, hogy most sem iszol többet/gyorsabban, és nem lettél soványabb sem, akkor valszeg a májad lesz a hunyó.

2023. nov. 1. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!