Ilyenkor mi a teendő?
lefőztem a szilva cefrét. az előpárlat 50-60 fokos lett. 20 literből kb 2-5, 3 liter. azért zártam el a gázt ilyenkor alatt mert ilyenkor már csak nagy gázon jött belőle normálisan, am csak csepegett. úgy tudom 25-30 fokosig szokták kifőzni. így maradtak a cefrében értékes anyagok?
felhígítsam a finomításhoz 30 fokosra? köszi. és kb 20 liter cefréhez ment egy kiló cukor.
Ha egy cefréből egyszerű kisüstön kifőzöd az összes alkoholt (márpedig a cefrefőzésnek ez a célja, ameddig gazdaságos, persze), akkor nem igazán lehet 50-60 fokos az eredmény. A lepárlás ilyen, hogy emelkedik a forráspont, a végén esetleg jobban kell fűteni, hogy forrásban legyen a cefre. Arra kell figyelni, hogy mennyi az éppen lejövő alkohol erőssége, meg persze hogy ne égjen oda.
Igen, hígítsd ki a finomításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!