A 60 fokos pálinka káros?
Nem teszi tönkre a nyelőcsövet vagy a gyomrot? Szagra is olyan mint egy fertőtlenítőszer (házilag főzött pálinka) 1 picikét is nehéz és félek lenyelni nem hogy az egész üveget
Amikor lenyelem szól a nyelőcsövem hogy elég
Nem veszélyes így lenyelni?
Az igazi pálinkának hány fokosnak kell lennie?
22/F
Nagyon sokféle 60 fokos pálinkát lehet kapni a boltokban. Természetesen minden alkohol káros, de nem egy féldeci/hónaptól fogsz fejre állni.
Rossz minőségű (házi könnyen lehet az!) meg akár meg is ölhet.
Minden töményszesz végig irritálja az emésztőrendszernek azon részét, amivel még hígulás nélkül találkozik, és igen, extrém töménységben sokkal jobban irritálja. (Viszont nemcsak a szeszfokon múlik, hanem az egyéb kongenerek arányán is. 40 fokos szesz is tud karcolni, mint a barom, és 50 fokos is lehet aránylag lágy.)
De ez nem igazán okoz gondot, hogyha a töménységéhez illő kotyokban fogyasztják, nem pedig garatra verik a féldeciket... persze, amikor nem olyan gusztustalan szeszről van szó, hogy az ember nem is bírja kotyonként inni.
Nagyon kevés pálinka vagy egyéb szesz létezik, aminek „jól áll” a 60 fok, ezért szoktak a világon majdnem minden párlatot vízzel hígítani lepárlás és/vagy érlelés után. Normális esetben a pálinka 40-50 között szokott lenni. 40 alá általában csak a gagyit szokták hígítani, 50 fölötti pedig nagyon kevésnek áll jól igazán. (Hogy a minőségi pálinka 40 fokon a legjobb, az ilyen formában csak az ezredfordulós "pálinkareneszánsz" baromsága volt, szerencsére azóta már elengedték.)
Olyan rossz minőségű pálinkát meg nem igazán lehet főzni, amitől csak úgy meghalsz. (Főleg nem metanolmérgezésben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!