Fehér bor, ami zárva volt, 2-3 évet állt a szekrényben iható? Megromolhat a fehérbor? Honnan tudom hogy romlott?
Függ a bir fajtájától, alkoholtartamátol, így konkrétumot nem tudok mondani.
Ellenben:
Ha pecsetes foltos a dugo/címke akkor már szivárgott ki belőle.
Ha ecetes, savanykás szagú felbontas után és nem borillata van, akkor szintén rossz.
Ha pedig az íze túlságosan szénsavas, savanyú vagy épp túl édes akkor megint csak már nem jó. Szemmel látható dolgok amik nem oromjosloak pl penész akkor szintén romlott.
Ha nincs semmi jele, akkor iható. Vannak borok amik 100 évig is elallnak palackozva, pl tokaji borok leginkább szamorodni, aszuk is.
Ha úgy érted, hogy bontatlan, akkor 2-3 évtől még szinte biztosan iható, max. nem élvezhető.
Ha úgy, hogy felbontott bor volt visszadugózva, az 2-3 év szekrény után már ecet.
Ha szó szerint romlott, azt bornál konkrétan onnan tudod, hogy ihatatlan ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!