Vettem egy száraz fehérbort (Teleki Villány Olaszrizling) és olyan szúrós volt az íze.. olyan, mintha forrásban lenne... Nem tudom pontosabban leírni, hogy milyen, de kb ilyen érzés inni, viszont nem értem, hogy miért. Valaki ?
Ha bort iszok, akkor általában vöröset, viszont tavaly egy helyen (fesztivál) ittam fehérbort is, gondoltam megkóstolok egy olyat is, szárazat, édeset egyaránt, és vettem egy üveg édes fehérbort is a végén, mert az ízlett.
De amikor kinyitottam, akkor ugyanez a szúrós íz volt benne, mint ennél a Teleki bornál.
A mostani üveg az száraz, a fesztiválos meg édes volt, s mind a kettő fehér.
De az az érdekes, hogy a fesztiválon nem éreztem ezt azt ízt...
Mitől lehet ez ?
Mind a két esetben rossz üveget választottam, s pont az a bor volt megindulva/felforrva ?
Vagy eleve a fehérboroknak ilyen a jellegük ?
Olyanok, mintha forrnának kicsit ?
A válaszokat előre is köszönöm szépen!
Nem lehet, hogy pont valami olyan fajtát választottál esetleg, ami minimálisan szénsavas?
Én a száraz rozét imádom, felső közép kategóriából próbáltam válogatni (sajnos a kedvencemet régen az Alexandra könyvesboltban vettem, de az ugye bezárt 😞) egy nagyáruházban, de mindegyik pezseg kicsit, még az is, amelyiknél sehol nem láttam utalást erre a címkén, szóval leszoktam a próbálkozásról is most egy időre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!