Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Napi 1 doboz sör mennyire káros?

Napi 1 doboz sör mennyire káros?

Figyelt kérdés
Agysejtekre nézve pl. én úgy tudom, hogy addig nem káros, ameddig a máj képes lebontani teljesen az alkoholt, továbbá hogyha rendszeresen iszol egy adott mennyiséget (nem részegségig) akkor a máj az alkoholt lebontó enzimből is többet fog előállítani, tehát jobban bírod majd a piát. Kérdezem, ezek az állítások mennyire helytállóak?
2023. szept. 15. 17:19
 1/7 anonim ***** válasza:
87%
Fizikailag kb. semennyire, de a rendszeresség miatt kialakulhat az alkoholfüggőség, ami azzal is jár többek között, hogy egy idő után már nem lesz elég a napi egy doboznyi mennyiség.
2023. szept. 15. 17:35
 2/7 anonim ***** válasza:
68%

Az alkohol romboló hatásának semmi köze a részegséghez.

Az, hogy ki milyen hamar és mennyi piától rúg be az a szervezetében lezajló folyamatok befolyásolják. Ebből következik, hogy attól mert te 5 sörtől nem rúgsz be, még nem jelenti azt hogy egészséges, vagy azt hogy az 5 sör ne lenne káros.

Nem a napi 1 sörrel van a gond, a gond azzal van hogy az emberek 99%-a ezt nem tudja megállni. Nyilván azokról beszélek akik úgy döntenek, hogy megisznak napi 1 sört.

De szívesen leírom a saját példámat

Szóval 11 éve mikor kikerültem Ausztriába, elkezdtem néha sörözgetni. Hozzáteszem hogy egyébként mindig is utáltam az alkoholt, a sört megiszom/megittam, de minden egyéb alkoholtól rosszul vagyok.

Megittam egy héten 2x meló után 1 sört, sokszor csak 0.33-ast. Aztán 0.5 literest. Aztán pár év múlva már minden este megittam 1 sört. Aztán kettőt.

Aztán 3-at. A 3 volt mindig a határ, mert azt már úgy éreztem. Akkor 1-2 évig 3 sört ittam, de MINDEN este.

Aztán egy idő után már éreztem, hogy igazából nem is érzem, szóval volt hogy jött a 4. is...

Na aztán mondom én ezt nem akarom... Jó pár évig csináltam, elég volt.

Már jó ideje nem iszok. Ha most meginnék 1 sört, konkrétan fejre állnék szerintem.

Ha holnap lenne valami buli, biztos meginnék 1 sört (mivel az egyetlen alkohol, amivel nincs bajom), de én ezt már meghagyom ilyen speciális összejövetelekre. A mindennapjaimban még egyszer nem akarom hogy szerepet kapjon az alkohol. Irtó veszélyes, rohadt könnyen belecsúszik az ember az alkoholizmusba, és nem egyszerű kimászni belőle. Még nekem sem volt egyszerű, pedig mint mondtam én semmi mást nem ittam.

2023. szept. 15. 17:38
 3/7 anonim ***** válasza:
21%

Szerintem minden káros egy idő után amit napi rendszerességgel fogyasztunk és hozzá lehet szokni, mert akkor mindig több kell belőle: sör, cigi, kávé stb. még a csoki is függőséghez vezethet.

Ja az alkohol lebontása pedig májfüggő. Nem most, majd pár év múlva derül ki, hogy konkrétan a te májad hogyan bírta, mennyire tud méregteleníteni, regenerálódni.

2023. szept. 15. 17:41
 4/7 anonim ***** válasza:
28%

Sajnos a legtöbb alkoholista így kezdi.

Van ismerősöm, aki ma már egy korsó sörtől "beáll".

2023. szept. 15. 18:09
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire
2023. szept. 15. 18:19
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
#4: A mázlista! Nekem meg egy csomó pénzembe fáj... 🥴🍺
2023. szept. 15. 19:28
 7/7 anonim ***** válasza:
80%
Egészséges, de általában senki nem áll meg 1-nél, legalábbis hosszútávon.
2023. szept. 15. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!