Honnan tudom, hogy mitől megy tönkre a cefre? Mikor nem érdemes kifőzni?
Figyelt kérdés
Először életemben próbáltam cefrét készíteni és sárgadinnyéből készült.
Már majdnem 1 hetes és most távolítottam el penészt. Most tudtam meg, hogy kellet volna savat hozzá adni mivel a dinnye alacsony sav tartalmú. Nem tudom mi pontosan a cefrékben a rossz szag, de milyen illatú egy jó cefre?
Az nagy baj, hogy mivel keveset készítek ezért a hordónak csak az 1/3 van megtöltve?
2023. aug. 6. 11:44
1/4 anonim válasza:
100 liternel kevesebbet senki se foz ki.
2/4 anonim válasza:
Ha forrás után minél hamarabb kifőzöd nem romlik meg,nem kell savazni.Sárgabarack nagyon hajlandó rá.
A sárgadinnye pálinkánál készülj hogy nem lesz túl ízes, inkább uborka íze lesz kevés az aroma anyag tartalma. Ha hosszabban tárolod tele kellene rakni a hordót.Kavarni naponta egyszer vagy kotyogó kell bele.
3/4 anonim válasza:
Nem kell kavarni, elég körözni, lemegy a bunda. Ki se kell nyitni, fölösleges mozdulat, és fertőzést kockáztatsz vele, meg fölöslegesen beoxidálod a cefrét (nincs co2 párna, elegy van). A hőmérséklet stabilitása még olyan, hogy rengeteget ad hozzá, ha valóban stabil.
4/4 mindentudó99 válasza:
Nekem meg nem sikerült dinnyéből csinálni kétszer próbáktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!