2018 őszi kb 100 lit törkölycefrémet érdemes lehet-e kifőzni (lezárva van, nem néztem kb.1 éve) (nem nyitogatom feleslegesen)?
Figyelt kérdés
Én főzném ki s.k. - az ideit már kifőztem, igaz, az csak kb. 40 liter volt.2020. márc. 1. 14:51
1/5 anonim válasza:
Otthoni körülmények között tárolva esélytelen, hogy egy 1,5 éves cefréből iható pálinka legyen.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszi!! A hivatalos álláspont szerint is a cefrét mihamarabb le kell főzni, mert .....bizonyos folyamatok következtében a tárolási idővel arányosan növekszik benne a metilalkohol-tartalom. (kiöntöm)
2020. márc. 1. 17:51
3/5 anonim válasza:
Metanoltartalom csak akkor fog szignifikánsan növekedni, ha nem adtál hozzá pektinbontó enzimet, mivel elsősorban abból alakul ki. Sokkal valószínűbb, hogy penészes/ecetes a cefréd.
4/5 A kérdező kommentje:
Nem adtam hozzá pektinbontót (vagy gátlót)...cukrot és vizet szerintem igen (ha jól emlékszem)
2020. márc. 2. 01:10
5/5 anonim válasza:
Miért nem nézed meg, hogy milyen? Ha nem tudod szemrevételezéssel eldönteni, akkor csinálj egy próbafőzést és az elejét egyből fokold meg. Rögtön látni fogod, hogy érdemes-e tovább főzni vagy boríthatod ki az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!