Üveges vagy dobozos sört iszol inkább?
Ugyanannál a sörnél ízben van különbség a dobozos és az üveges között?
A dobozízt sokan csak beképzelik?
Dobozost,de csak mert praktikusabb.
Pedig az üvegesben talán kevesebb a szénsav.
Ha beülünk valahova, csak üvegest, a csapolttal voltak rossz tapasztalataim. Itthon attól függ, mit veszek, ha van üveges abból, amit innék, akkor azt.
A dobozosnak nem dobozíze van, de azt hiszem volt róla cikk, hogy miért más a fémdobozos szénsavas akármi, mint az üveges. Már nem emlékszem.
Dobozost, mert az gyakoribb, több van belőlük a boltok polcain + nem törékeny.
Viszont a dobozos sosem jobb! Vannak olyan sörök, amikben én ízre abszolút nem érzek különbséget, de olyanok is, amikből az üveges határozottan finomabb! Például:
- Stella Artois: a dobozos is finom, de az üvegesnek igazán különleges íze van.
- Heineken: az üveges kellemesen frissítő ízű, kívánatos, szinte itatja magát, a dobozosnak viszont kissé fanyar íze van, azt abszolút nem szeretem.
- Staropramen: a dobozos nekem nagyon keserű, nem ízlik, az üveges valamivel ihatóbb.
- Dreher Gold (Classic után a régebbi Gold): a dobozos íze nagyon határeset volt, nem annyira rossz, de mégis fanyar, az üvegesnek viszont az a jó kis természetes söraromája, ami igazán kellemes. Az új design-nal viszont lehet hogy a recepten is változtattak, mert már a dobozos is finom lett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!