Egy vidéki kocsmában az igazi üveges sör általában olcsóbb mint a dobozos meg a csapolt?
A dobozos talán olcsóbb mint az üveges,nincs göngyöleg.
A csapolt drágább mert mindig van csurgás és át is kell mosni a rendszert.
Egy 50 literes hordón 1-1.5 liter bukta van kb.
Az üveges a legdrágább. Az üveg miatt.
A dobozos mindig olcsóbb.
Nem vagyok nagy kocsmázó, de amikor előfordultam itt ott, akkor ott, azokon a helyeken ez volt a sorrend árakban:
legolcsóbb: csapolt
legdrágább: dobozos
ihatóság szempontjából:
üveges: nincs
dobozos: nincs
marad a csapolt
Ahol meg volt üveges, ott nem tudom, mit csináltak vele megfőzték, vagy mi, de mindig buggyant volt.
Mifelénk az ár csökkenő sorrendben:
üveges
dobozos
csapolt
Kocsma válogatja
Van ahol nem szeretnek szenvedni az üvegvisszaváltással (és tárolásaival) így annak lesz nagyobb ára
Valahol kisebb a forgalom, nem jön ki jól a csapolt sör, mi megbuggyan náluk és belerohad a csapba és az lesz a legdrágább
Valahol a közönség miatt preferáltabb az üveges és a csapolt, mint a dobozos.
Stbstb
Emellett a beszerzési árakban is akadnak különbségek, nemcsak a tételszám okán, de logisztikai okokból is változó a csap alatt lévő hordó ára a többihez képest.
Szóval változó. Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban a csapolt volt olcsóbb az esetek többségénél, de ez sincs már mindig így (kivéve ahol már 4 decit adnak fél liter helyett....)
Mivel az évek alatt kialakult a göngyöleges rendszer (legyártották az üvegeket), így ezt tudják a legjobb áron üzemeltetni (dobozt még nem láttam hogy újra töltik a sörgyárban).
-a csapoláshoz személyzet+csapoló berendezés kell
-a dobozokat gyártatni/szállítani kell + "palackozás"
Ettől függetlenül vannak áringadozások is (valamit beszereznek akciósan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!