Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi alkoholt ihatok meg...

Mennyi alkoholt ihatok meg maximum egy nap hogy holnap ne hánnyak?

Figyelt kérdés
(Gondolok én itt bármilyen szeszes italra. Bocs nem sokat tudok az alkoholról és az ivászatrol/mértékletességről ha lehet így mondani)

2023. júl. 8. 21:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
25%
Egy feles egy
2023. júl. 9. 08:38
 12/14 anonim válasza:
Az én tapasztalataim alapján másnap csak akkor hánysz ha elrontottad a gyomrodat (nem feltétlen pia miatt de az is besegíthet) vagy ko-ra iszod magad és meg masnap reggel is jöhet hányás. Ezt ki kell tapasztalni sajnos más nem tudhatja a választ
2023. júl. 18. 15:19
 13/14 anonim ***** válasza:

#12#

Nem kell KO-ra inni magát az embernek a hányáshoz, vannak akikből már kis mennyiségű alkohol is vissza fordítja a répát, mások meg nem szoktak hányni.

Valóban emberenként változó, de még egy embernél sem pontosan behatárolható, összetett folyamat.

Az alkohol lebontása, a mérrgtelenítés a máj feladata amit jó, vagy kevésbé jó hatékonysággal tud ellátni.

Utóbbi esetben, a hatékonyságot próbálja javítani azzal a szervezet, hogy megszabadul a fölösleges tehertől (hányás, esetleg hasmenés)

Nem csak az alkohol mennyisége van hatással a hányásra, kiválthatja azt a magas gyomorsav tartalom is aminek kiváltója lehet a savas bor ritkábban sör is.

A "mennyit igyak, hogy ne hányjak" mértéke behatárolhatatlan, időben elnyújtva az ivászatot, az ember általában megérzi, hogy mikor kell leállni, ha gyors ütemben küldi le az alkoholt, nehéz kontrollálni annak a hatását, ami nem csak részegség de gyomorsav problémát is okozhat.

2023. júl. 18. 15:38
 14/14 Gamestar válasza:
Én 1 sör és 5-6 korty jäeger után még mindig üde voltam
2024. jún. 3. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!