Ihatatlan, rossz pálinkát mire lehet felhasználni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Elajándékozod azoknak, akiket nem igazán kedvelsz.
-Ittál már rossz pálinkát?
-Ittam.
-Milyen volt?
-Jó...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Fánk tésztájába tenni hogy kevessbb olajat szívjom fsl.
Meg sütikbe elrejteni ahol csak az alkohol a lényeg.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A magas szeszfok miatt például fertőtlenítésre is jó, azért mégiscsak barátibb, mint a vegyszer!
Vagy például vodka helyett az is jó akármilyen koktél vagy likőr alapjának, intenzíven ízesítve már nem érződik a saját alapíze!
Egyszer egy kolléganőm jól átverte az egész műszakot, “vegyesgyümölcs” címszó alatt tiszta törköly házipálinkát árult! Kegyetlenül rossz, ihatatlan volt, de sógoroméknak volt házi csokilikőr receptjük, ahhoz lett felhasználva!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Borotválkozás után;arcszesznek...
Likőrt én nem csinálnék ihatatlan,hitvány pálinkából.Hiszen ha eléggé átütő kozmás íze van,penészes cefréből készült..stb.,akkor szerintem még a likőrt is elcseszheti.Úgy gondolom oda leginkább vodkát érdemes használni.Likőr készítéséhez minél semlegesebb a szesz annál jobb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Tényleg nem mindegy, hogy mennyire és milyen hiba miatt rossz, de "simán csak szar" házikból úgy szoktam élvezhető likőrt csinálni, hogy először kap pár hét aktívszenet (erre a célra szinte bármilyen típusú jó, de granulátum legyen, ne finom por, mert a port otthon nagyon nehezen fogod teljesen kiszűrni). Utána ízlés szerint valami jó markáns, éles ízesítés (pl. fahéj-szegfűszeg, de olcsó szálas zöld tea is jól megy hozzá), cukor jzlés szerint 100-200 g literenként. Ha így is rossz a pálinkaíz, vagy túl erős lett az ízesítés, akkor limonádéba keverve még mindig tud finom lenni.
Ha esetleg előpárlatos, technokolszagú, akkor azt óvatosan ki lehet forralni belőle gáztűzhelyen, mielőtt egyebet csinálnál vele.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!