Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Rengeteg szőlőnk lesz,készülün...

Rengeteg szőlőnk lesz,készülünk rá.hogyan lehet bort csinálni belőle majd ha semmink nincs csak egy gyümölcscentrifugánk meg pár nagyobb vödrünk? ahhoz kevés h beruházzunk egy rakás méregdrága eszközbe, és sok ahhoz, h lefagyasszuk/megegyük.ötletek?

Figyelt kérdés

#bor #szőlő #készítés #eszközhiány
2023. jún. 13. 21:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképp keresnék egy szakembert, ha nincs pénzetek rá, akár azzal, hogy - ha úgy ítéli meg, hogy olyan minőségű és mennyiségű (ezt mérlegelje szakmailag ő), hogy érdemes időt, energiát, pénzt, fáradságot beletenni - akkor csinálja meg ő, és ti adtok belőle neki bort/törkölypálinkát (és azzal fizetitek ki), vagy pénzzel fizetitek meg(ezt mérlegeljétek ti.)


De nem innen kérnék tanácsot (nem látunk semmit, se a helyet, se a szőlőt, se a talajt), hanem felkeresnék és megfizetnék egy nevét, arcát adó hús-vér szakembert a való világban (kilépve a virtualitásból), hiszen a szőlő sem a virtualitásban van, hanem a valós világban, hogy ítélje meg először is, hogy érdemes-e vele bíbelődni, energiát, pénzt, fáradságot fordítani rá (avagy sem).


Egy ilyen megítélés nem kerülhet messze annyiba, mint az, ha random az első jelentkezővel megcsináltatod az egészet, és elkér egy halom pénzt és még rossz is az, amit cserébe kapsz.

2023. jún. 14. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Azért túlzásbe se essünk már a szakemberekkel...

Szakember a borász.

200-250 kiló szőlő egy háztartásban lehet sok, de egy borászt ennyiért megfizetni nem biztos, hogy megéri, pláne, ha nem is bortermelő vidékről van szó, ahol 200 kilométeres körzetben nem találni borászt.

Olyan viszont lehet a közelben, aki hobbiból borászkodik. Nem szakember, de van annyi tapasztalata, hogy megmondja, érdemes-e bort készíteni abból a szőlőből, vagy inkább főzesse ki pálinkának.

A borkészítést is tanulni kell, q must a forrás során is megbetegedhet, tönkre mehet, de valahol el kell kezdeni, és nem több tonna szőlő a tet.

2023. jún. 14. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
66%
Én meg 12 emberre szeretnék marhapörköltet főzni, de nincs másom csak egy mélytányérom meg egy kávéskanalam. Szerintetek ezekkel is meg lehet főzni, finom pörkölt lesz?
2023. jún. 14. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
12: Én nem szakemberre gondoltam (aki professzionálisan csinálja ezt), hanem olyan - (mondjuk nem árt, ha nyugdíjas, legyen tengernyi, rengeteg ideje mindent tetszőleges időpontban, - akár többször is - megmutatni, ne neked kelljen igazodni hozzá) időmilliomos, sőt időmilliárdos emberre, aki ha kell többször, ha kell, akkor tetszőlegesen változatos időpontokban is meg tud mutatni mindent. (és nem tegnap lett nyugdíjas, de legalábbis nem tegnap kezdte a szőlőzést... mert akkor vak fogja vezetni a világtalant)
2023. jún. 14. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 mindentudó99 ***** válasza:
Ennyi szőlőhöz daráló két nagy műanyag hordó és egy prés kell. Meg veszel egy 200 literes úszófedeles saváló tartályt. Ezekböl a tartály drága a többi filléres tétel. Régen szinte minden hàznál voltak ilyenek falun tele velük a net. 10 ezer egy prés. Mamar itt a net öt perc alatt kioktatnak facebook csoportban mit hogyan csinálj.
2023. jún. 15. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!