Rengeteg szőlőnk lesz,készülünk rá.hogyan lehet bort csinálni belőle majd ha semmink nincs csak egy gyümölcscentrifugánk meg pár nagyobb vödrünk? ahhoz kevés h beruházzunk egy rakás méregdrága eszközbe, és sok ahhoz, h lefagyasszuk/megegyük.ötletek?
Ha nem értetek hozzá, abból nem lesz jó bor. Én keresnék egy jó bort csináló szőlősgazdát (nem feltétlenül kell országos, pláne nemzetközi hírűnek lennie, ha csak saját célra akarod), aki maga is csinál ilyesmit, és akár a borral, akár pénzzel kifizetve 'megvenném' a szolgáltatásait.
Nyilván Pista bácsi Sótonyban is készíthet jó (iható) bort, de ha te valami versenyekre való világcsodája bort akarsz, akkor oda neves borászt kell felkérni.
Először is mennyi az a sok szőlő, és milyen fajta?
Még a szőlővel is történhet ez-az, mire beérik, a bor készítéséhez addig nem érdemes neki állni, amíg nincs hozz egy alap felszerelés.
Daráló préselő nélkül inkább csináljatok cefréz a szőlőből, és főzessétek ki pálinkának.
Az is el lehet rontani, de felszerelés, és némi szakértelem nélkül a bort biztosan, kezelni, irányítani is kell a folyamatot.
Legyen nagyon jó a termésed, az érésig még van időd informálódni.
Az is kérdés, milyen igényeid vannak a borra, de a cukorfok lényeges tényező lesz, az meg csak az éréskor deül ki, hogy milyen.
Alacsony cokorfokú szőlőből nem lesz jó bor.
Nyílván nem csúcsminőségről beszélünk, nem az az elvárásod, de nem mindegy, hogy egy iható borod lesz, vagy ecet.
Eszközöket lehet kölcsön is kérni, ami persze nem biztos, hogy egyszerű, de azok nélkül nem érdemes kínlódni, daráló, prés nélkül a lé jelentős része a szemekben marad.
A környezetedben kellene találni valakit, aki tud segíteni, akár úgy is, hogy megfizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!