Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Próbáltatok már sört szénsavas...

Próbáltatok már sört szénsavasítani sodastream géppel?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokak számára már a kérdés maga is felkavaró lehet, ezért elnézést kérek. :D Sosem voltam nagy sörös, évente max 2-3 fogyasztok. Az egyetlen problémám mindig az volt vele, hogy - márkától függetlenül - pár korty után már semmit sem érzek a szénsavból, ráadásul minden folyadékot EXXXTRA szénsavasan szeretek fogyasztani. Mostanság viszont egyre többször kívánom meg a sört, és egyébként is tervezzük egy sodastream beújítását, szóval gondoltam rágyíkolok. Előre is köszönöm a válaszokat! :)

#sör #szénsavasítás #(o Y o)
2023. ápr. 5. 20:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
2023. ápr. 5. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 NTBS ***** válasza:
68%
Nem.
2023. ápr. 6. 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
73%

"pár korty után már semmit sem érzek a szénsavból"

Ezen nincs olyan szódagép, amin segíteni tudna. A mai sörök erősen szénsavasak és sokáig meg is tartják szénsavasságukat.

2 dolgot tudok javasolni:

1. Idd meg a sört egy kortyra.

2. Keress fel egy orvost. Gasztroenterológust vagy még inkább egy elmeorvost.

2023. ápr. 6. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Keress magasabbra beállított karbonizációjú söröket, mint a az átlag 5g/L. Pl. palackos érlelésűeket.
2023. ápr. 6. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
Az ilyen savasítók közös tulajdonsága, hogy csak víz lehet a palackban, semmi más. Ha szörpöt akarsz készíteni, akkor is a sűrítményt utólag kell a vízhez önteni. A sörnél ezt nem tudod megoldani.
2023. ápr. 6. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
Szódavízben többszöröse az oldott széndioxid a legdurvább elfogadható sör szénsavasságnak. Gyakorlatilag habgejzír lenne, főleg műanyagban. Azt nyelheted, az elég szénsavas.
2023. ápr. 6. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlenül tartják jobban a CO2-t az érlelt, érlelés után után ellen csak beállított sörök. A CO2 sokkal jobban integrálódik a kolloidrendszerbe (kisebb buborékok formálódnak, tovább megmarad a szénsvasság). A viszkózusabb (tipikusan erősebb , sötétebb, tartalmasabb sörök) is jobban tartják a szénsavat.

Ezeket a körülményeket nem tudod imitálni sodastreammel De mivel szoba hőmérsékleten sokkal alacsonyabb a CO2 oldekonysága, és a CO2 kifelé törekszik, az alacsonyabb CO2 tartalmú levegőbe, ezért a legjobb amit tehetsz, hogy minél hidegebben (akár -2) iszol el tartalmas nehéz viszkózus tovább érlelt, palackosan újra erjedt sört üvegből vagy behűtött, lefagyasztott pohárból.

2023. ápr. 6. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Egy húzóra kell meginni
2023. ápr. 6. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

7


Hát szerintem a túlhűtés nem tesz jót a sörnek.Nekem Kb. élvezhetetlen ha jéghidegre van hűtve.Számomra a világos sörök olyan 6-8 fok körüli hőmérsékleten fogyasztva a legélvezhetőbbek.

2023. ápr. 6. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Típustól függ az ideális hőmérséklet.

De most egy konkrét egyedi problémáról van itt szó, ha olvastad, a co2-vesztésre kihegyezve, nem az ideális állapotokról.

2023. ápr. 6. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!