Próbáltatok már sört szénsavasítani sodastream géppel?
"pár korty után már semmit sem érzek a szénsavból"
Ezen nincs olyan szódagép, amin segíteni tudna. A mai sörök erősen szénsavasak és sokáig meg is tartják szénsavasságukat.
2 dolgot tudok javasolni:
1. Idd meg a sört egy kortyra.
2. Keress fel egy orvost. Gasztroenterológust vagy még inkább egy elmeorvost.
Nem véletlenül tartják jobban a CO2-t az érlelt, érlelés után után ellen csak beállított sörök. A CO2 sokkal jobban integrálódik a kolloidrendszerbe (kisebb buborékok formálódnak, tovább megmarad a szénsvasság). A viszkózusabb (tipikusan erősebb , sötétebb, tartalmasabb sörök) is jobban tartják a szénsavat.
Ezeket a körülményeket nem tudod imitálni sodastreammel De mivel szoba hőmérsékleten sokkal alacsonyabb a CO2 oldekonysága, és a CO2 kifelé törekszik, az alacsonyabb CO2 tartalmú levegőbe, ezért a legjobb amit tehetsz, hogy minél hidegebben (akár -2) iszol el tartalmas nehéz viszkózus tovább érlelt, palackosan újra erjedt sört üvegből vagy behűtött, lefagyasztott pohárból.
7
Hát szerintem a túlhűtés nem tesz jót a sörnek.Nekem Kb. élvezhetetlen ha jéghidegre van hűtve.Számomra a világos sörök olyan 6-8 fok körüli hőmérsékleten fogyasztva a legélvezhetőbbek.
Típustól függ az ideális hőmérséklet.
De most egy konkrét egyedi problémáról van itt szó, ha olvastad, a co2-vesztésre kihegyezve, nem az ideális állapotokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!