Ez az ital tulajdonképpen pálinka? Ha nem, miért nem?
Tehát akkor azért nem pálinka ez, mert:
Nem Magyarországon készül, illetve mert nem gyümölcsből készül…
Akkor viszont pl. itthon készíthetnének akár paradicsomból is pálinkát? Mert a paradicsom gyümölcs.
Viszont akkor van egy hiba a mátrixban, találtam egy anomáliát, mivel van olyan hogy “ Pannonhalmi Szamóca Pálinka” pedig a szamóca az botanikai szaktekintélyek szerint NEM gyümölcs.
De pálinkát nem lehet “növényből” készíteni, gyümölcsből lehet készíteni.
A szamóca pedig nem gyümölcs.
Tehát akkor pálinkánál ki definiálja, hogy mi a gyümölcs?
Ha ezek ilyen önkényes fogalmak, akkor szerintem Te is egy gyümölcs vagy, oszt’ mindjárt megfőzlek pálinkának.
BOTANIKAILAG a szamóca az nem gyümölcs, epernek pedig még az éretlen szamócát nevezik és rózsaféle, szóval ha egyéb rózsából nem lehet pálinkát csinálni, akkor szamócából sem.
Paradicsomból viszont minden probléma nélkül lehet pálinkát főzni...
Légyszíves ne terjessz már hülyeségeket!
A botanikában nagyon is létezik a gyümölcs és a zöldség fogalom is!
PTE TTK Biológia szak, növénybiológia szakirányon is elhangoznak ezek a fogalmak nagyon sűrűn, illetve az Eszterházy Károly Egyetem Biológia BSc botanikus szakirányán is!
És ezeken azt tanítják, hogy gyümölcs minden, ami a növény terméseként növekszik, és zöldség minden más, ami a növény ehető része. A szamóca pedig valóban nem a növény terméseként növekszik, szóval nem gyümölcs.
#16: "epernek pedig még az éretlen szamócát nevezik és rózsaféle"
Lópikulát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!