Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bor meg tud romlani nyitás előtt?

Bor meg tud romlani nyitás előtt?

Figyelt kérdés

Tegnap nyitottunk egy üveg bort, amelyet ajándékba kaptunk kb. két hónapja egy barátunktól, akivel csak azért nem nyitottuk ki, mert pont volt másik bor épp nyitva.

Szerintem csak nem az ízlésünknek megfelelő ízű, de miután már tegnap este óta azt mondogatta a másik ember velem, hogy szerinte romlott, annyira, hogy ő már tegnap este a lefolyóba öntötte volna, ma meg nem ivott belőle egyáltalán, csak én, nekem is elkezdett motoszkálni a fejemben, hogy mi van, ha tényleg romlott...

2021-es vörösbor sok fajtából, az van ráírva, hogy nagyon gyümölcsös ízű, és tán ez adja a savanykás ízét édes utóhanggal.

Nekem sem lesz a kedvencem, de felmérült, hogy ha pl. Napon tárolták előtte mondjuk vagy csak melegben...?

Kicsit olvasgattam már ezután és az azt olvastam, hogy az alkoholtartalma meg is védi a romlástól, ez meg csak 11% , pedig általában 13% szokott lenni, ugye, már ha számít egyáltalán vmit az a 2% különbség, szerinte nem.

Szerintem a szőlő fajták is befolyásolják az ízt, és ha olyan fajtákból van, amiket eddig nem ismertünk, az tán elég lehet a számunkra furcsa ízhez, de nem jelenti azt, hogy romlott. Szerinte nem emiatt nem ízlik neki.

Mindenesetre nem engedem kiönteni a lefolyóba, bőven elég alkoholista barátaink vannak, akiknek teljesen mindegy, hogy mit isznak, csak alkohol legyen, el fog fogyni, sőt, még így is vákuumos dugóval ment a hűtőbe a maradék.

2023. márc. 18. 13:01
A kérdező szavazást indított:
Igen, persze
Nem, dehogy
Egyéb, kifejtem
21 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg tud romlani bontás előtt, ha rossz volt a technológia vagy a tárolás.
2023. márc. 18. 13:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, elromolhat a bor a lezárt palackban is.

Azt, hogy valóban romlott-e, nektek kellene tudni, láttátok, kóstoltátok az üveg tartalmát.

2023. márc. 18. 13:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A parafa dugósokkal sűrűbben előfordult a romlás vagy törés,azért váltottak fém csavarosra.
2023. márc. 18. 13:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg.
2023. márc. 18. 13:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy palack bornak elég annyi, hogy vásárlás után pár órát a tűző napon álló kocsid csomagtartartójában senyvedi az 50 fokot. (Ez esetleg a boltba kiszállítás közben is előfordulhat vele, hogy valahol kint felejtik a napon, mert előbb a mireliteket, meg a húsokat viszik be a raktárba...)
2023. márc. 18. 18:14
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek!
2023. márc. 21. 09:33
 7/8 anonim ***** válasza:
12%
Zomelié vagyok és csak a SPAR Völgyes borát fogyaszd. Megérdemelné a Palásti borászat, hogy Magyarország első számú bora legyen a Völgyes!
2023. márc. 25. 18:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Éppen ma egy hete nyitottuk ki és merült föl ez a kérdés, vagy egy nappal korábban is, és éppen ma akartam inni belőle egy hét hűtőben, vákuumos dugóval és már a szaga is fura volt kicsit, az íze meg kifejezetten juj, keserűen pezsgő, kiköpés lett belőle és kétségtelenség, hogy ha nyitáskor tán még nem is volt romlott, azóta tuti megromlott, hiába hűtő és vákuumos dugó, vagy tán tényleg romlott volt már nyitáskor is, most meg csak tovább romlott, mindenesetre csak lefolyóban végezte és itt a vége ennek a történetnek, köszi a válaszokat!
2023. márc. 25. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!