Bor meg tud romlani nyitás előtt?
Tegnap nyitottunk egy üveg bort, amelyet ajándékba kaptunk kb. két hónapja egy barátunktól, akivel csak azért nem nyitottuk ki, mert pont volt másik bor épp nyitva.
Szerintem csak nem az ízlésünknek megfelelő ízű, de miután már tegnap este óta azt mondogatta a másik ember velem, hogy szerinte romlott, annyira, hogy ő már tegnap este a lefolyóba öntötte volna, ma meg nem ivott belőle egyáltalán, csak én, nekem is elkezdett motoszkálni a fejemben, hogy mi van, ha tényleg romlott...
2021-es vörösbor sok fajtából, az van ráírva, hogy nagyon gyümölcsös ízű, és tán ez adja a savanykás ízét édes utóhanggal.
Nekem sem lesz a kedvencem, de felmérült, hogy ha pl. Napon tárolták előtte mondjuk vagy csak melegben...?
Kicsit olvasgattam már ezután és az azt olvastam, hogy az alkoholtartalma meg is védi a romlástól, ez meg csak 11% , pedig általában 13% szokott lenni, ugye, már ha számít egyáltalán vmit az a 2% különbség, szerinte nem.
Szerintem a szőlő fajták is befolyásolják az ízt, és ha olyan fajtákból van, amiket eddig nem ismertünk, az tán elég lehet a számunkra furcsa ízhez, de nem jelenti azt, hogy romlott. Szerinte nem emiatt nem ízlik neki.
Mindenesetre nem engedem kiönteni a lefolyóba, bőven elég alkoholista barátaink vannak, akiknek teljesen mindegy, hogy mit isznak, csak alkohol legyen, el fog fogyni, sőt, még így is vákuumos dugóval ment a hűtőbe a maradék.
Igen, elromolhat a bor a lezárt palackban is.
Azt, hogy valóban romlott-e, nektek kellene tudni, láttátok, kóstoltátok az üveg tartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!