Melyik a jó minőségű sör?
Pár általános dolog van:
Nincs benne segédanyag, csak maláta, komló, élesztő, és víz.
Nem ütik fel a malátát kukoricagrízzel.
Legalább 12-13% a szárazanyag tartalma (B°).
Legalább 4,5% az alkohol tartalma.
Ha ezeket betartják, már nagyon rossz nem lehet.
Az, hogy a a végetlen sok íz/elkészítés/erősség/érleltség/stb... variációból kinek mi jön be jobban az már szubjektív.
"Az első felmentést megy exportra, agyenge másodfőzést igya a magyar."
Mi van? Ha az első megy exportra, akkor hogy issza a magyar a "gyengét"? Ha egyszer a magyar export!
Én nem vagyok egy nagy sörfőző... fogalmam nincs, hogy miről beszélsz! Nem is értem!
A Pilsner nálunk készül, amit nálunk kapsz, az nálunk készül, a Dreher gyártja. Most akkor mi történik? Amit itt először főznek, azt elküldik exportra konkrétan vissza Plzeň-be, aztán amit másodjára főznek, az kerül nálunk a boltba? :D Ezt ki mesélte neked? A Pilsner 4.4% alk. tartalmú sör. Hogy csapolva kapsz Plzeň-ben ennél magasabb alkoholfokú Pilsnert pár kocsmában, azt eltudom képzelni, mert szokásuk (volt, ma már nem tudom, hogy szokásuk-e) ugyanabból a tip. sörből eltérő alkoholtartalommal rendelkezőt csapon tartani, de az üveges Pilsner az 4.4%-os Csehországban, sőt Pilzeň-ben is!
A fermentálás nem főzést jelent! A fermentálás az erjesztést jelenti! Tehát a főzésnek semmi köze a fogalomhoz! Az alkoholfokot a máslással tudod korrigálni! Ha több vízzel mosod át a szárazanyagot, nyilvánvalóan csökken a cukortartalma és ennek okán arányaiban véve kevesebb alkohol lesz a kierjedt sörben, de az ezt követő komlózásnál ismételten alágyújtasz a sörlének, így ekkor ismét sűrűsödik az, azaz ismét tudod akár ezzel kvázi növelni a végeredmény alkoholfokát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!