Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik a jó minőségű sör?

Melyik a jó minőségű sör?

Figyelt kérdés
2023. febr. 26. 10:35
 1/5 Anonymuska válasza:
100%
Mindenkinek más. Szerintem a Kozel, Blanc, Miller meg ezek. De mindenkinek más. :)
2023. febr. 26. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
94%

Pár általános dolog van:

Nincs benne segédanyag, csak maláta, komló, élesztő, és víz.

Nem ütik fel a malátát kukoricagrízzel.

Legalább 12-13% a szárazanyag tartalma (B°).

Legalább 4,5% az alkohol tartalma.

Ha ezeket betartják, már nagyon rossz nem lehet.


Az, hogy a a végetlen sok íz/elkészítés/erősség/érleltség/stb... variációból kinek mi jön be jobban az már szubjektív.

2023. febr. 26. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 mindentudó99 ***** válasza:
Erre nem lehet válaszolni mert kinek mi ízlik. Én pl a Drehert nem szeretem pedig sokan igen. A Lidlbe meg vettem 150 forintos sört a nyáron és irgalmatlan finom volt.
2023. febr. 28. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Várnai György válasza:
A zagyva fermentálása után 5-5,5 alkoholfokú a jó sör. Ami 5 fok alatt van, az másod/harmadfermentálás, ami aztjelenti, hogy még 1-2 alkalommallefőzik némi melaszadagolással. Ekkor lesz 4,5-4,2-3,8 stb az alkoholfok. Pl. Pilsner Urquell Plzenben 5,4 fokos. Az itthon kapható 4,4 fokos. Az első felmentést megy exportra, agyenge másodfőzést igya a magyar.
2023. márc. 3. 02:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

"Az első felmentést megy exportra, agyenge másodfőzést igya a magyar."

Mi van? Ha az első megy exportra, akkor hogy issza a magyar a "gyengét"? Ha egyszer a magyar export!

Én nem vagyok egy nagy sörfőző... fogalmam nincs, hogy miről beszélsz! Nem is értem!

A Pilsner nálunk készül, amit nálunk kapsz, az nálunk készül, a Dreher gyártja. Most akkor mi történik? Amit itt először főznek, azt elküldik exportra konkrétan vissza Plzeň-be, aztán amit másodjára főznek, az kerül nálunk a boltba? :D Ezt ki mesélte neked? A Pilsner 4.4% alk. tartalmú sör. Hogy csapolva kapsz Plzeň-ben ennél magasabb alkoholfokú Pilsnert pár kocsmában, azt eltudom képzelni, mert szokásuk (volt, ma már nem tudom, hogy szokásuk-e) ugyanabból a tip. sörből eltérő alkoholtartalommal rendelkezőt csapon tartani, de az üveges Pilsner az 4.4%-os Csehországban, sőt Pilzeň-ben is!

A fermentálás nem főzést jelent! A fermentálás az erjesztést jelenti! Tehát a főzésnek semmi köze a fogalomhoz! Az alkoholfokot a máslással tudod korrigálni! Ha több vízzel mosod át a szárazanyagot, nyilvánvalóan csökken a cukortartalma és ennek okán arányaiban véve kevesebb alkohol lesz a kierjedt sörben, de az ezt követő komlózásnál ismételten alágyújtasz a sörlének, így ekkor ismét sűrűsödik az, azaz ismét tudod akár ezzel kvázi növelni a végeredmény alkoholfokát.

2023. márc. 4. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!