Milyen minőségi, ikonikus whisky-t(v egyéb alkoholt) vegyek ajándékba?
Max 20 ezerből kihozható ilyesmi?
Valami nevest szeretnék, esetleg ami általában filmekben szerepel(Filmkedvelőnek lesz. pl Keresztapában van valami ikonikus ital?)
+ Nem ismerem az alkoholokat, csak annyit tudok, h Johnnie Walkert megissza az illető, és a vodkát is
De valami különlegeset szeretnék adni
Szóval filmben szerepelő ital kellene..
https://www.youtube.com/watch?v=U0IJRkfsDL0
És ez ki is jön 20 ezerből:
Nem minden filmbeli ikonikus ital olyan drága. (Esetenként akár éppen az lesz a gond, hogy egy régi filmben szereplő ital annak idején ikonikus volt, ma meg ugyanaz a kiadás már csak kólába való.) Hogy mi számít ikonikusnak a filmek alapján, azt én passzolom.
"Csak mert dugóst szeretnék venni" -- a dugó többnyire le van fóliázva, nem mindig látszik egyértelműen, inkább csak az amerikaiak szokták időnként átlátszó fóliázni a nyakat, mint a linkelt képen. Pár éve ráadásul divat lett olyan csavart tenni az üvegre, ami a fólia alatt direkt úgy néz ki, mintha egy T-dugó teteje volna (pl. a Jim Beam sorozatban). De ha megmutatod, mit akarsz venni, akkor többnyire meg tudom mondani, hogy az dugós lesz-e. (A Bulleit pl. dugós.)
Amúgy meg aki a mai piros Johnniet megissza, az kb. bármilyen drágább whiskyt meg fog inni. Hogy mi ízlik neki igazán, azt meg ennyi alapján nem tudni.
(A bourbon pedig nem füstös – nem, a Maker's Mark sem –, most az más kérdés, hogy bármiről bármire lehet asszociálni, de a "füstös bourbon", az nem természetes, hanem szuggesztív asszociáció szokott lenni – amikor előítéletesen keresel bizonyos ízeket, és meg is véled találni. Mint egyesek a gabonaízt a vodkában :)
Köszönöm Phoney a megerősítést a Makers Markkal kapcsolatban.
Már vártam, hogy helyretedd a dolgokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!