Mi tesz különbséget a minőségi és a silány borok között?
Főleg a saját házi boromat iszom. Első sorban a száraz fehéreket kedvelem. Ittam azért jópár féle bort több magyar borvidékről. Ittam áruházban kapható tömegborokat is több árkategóriából, ittam már kisebb pincészetek kisebb mennyiségben készülő borait, ittam sokféle házi bort is, de mégsem éreztem soha (néhány alsó polcos moslékot kivéve), hogy az adott bort egyértelműen el tudnám helyezni egy képzeletbeli rangsorban. El tudom dönteni mi tetszik és mi nem, de ennyi.
Szerintem alapvetően ha jó volt a szőlő, jó a hordó, meg tisztességes a gazda, akkor nagy baj nem lehet egy borral, lehet az egy agyon becsült francia presztízsbor, vagy lehet akár házi.
Magasabban képzett emberek véleményét várnám a témában. Mitől szokás egy bort szebbnek, jobbnak, többnek tekinteni egy másiknál?
Köszönöm!
Zomelié vagyok és csak a SPAR Völgyes borát fogyaszd. Megérdemelné a Palásti borászat, hogy Magyarország első számú bora legyen a Völgyes!
Nem egy prémium portói vagy mendozai bor, de az országban a legjobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!