Miért àrt meg jobban nekem az ital, mint másnak?
Igaz, én sört nem iszom mert nem szeretem. Igaz az is, hogy ritkán iszom és akkor is minőségi bort, Tokajit pl., azon belül is ha tehetem akkor késői szüret, (édes) Szamorodni vagy ezektől jobb minőségű.
De mindegy is, a lényeg:
Már 2-3 korty bort is megérzek, de szó szerint. Jó, nem a klasszikus értelemben, de szinte azonnal érzem az alkohol ízét a számban, a nyelvemen. Én mem tudom azt mondani, mint az átlag, hogy "meg sem éreztem" stb.
2-3 korty után azonnal érzem, hogy van bennem alkohol. Persze ez még valóban semmilyen módon nem befolyásolja az érzékszerveimet, de egyszerűen érzem hogy bizony van bennem alkohol. Leginkább a nyelvemen, a számban és a légzés közben is érzem, hogy alkoholt lélegzek ki.
Nagyjából 2 dl után kezdek egy kicsit szédölögni, 3-4 dl után már jobban. Akkor kezd egy minimálisan a mozgáskoordinációm zavarokat jelezni illetve az agyam is akkor kezd belassulni. Ha eszek (márpedig mindig eszek) akkor nagyjából 5dl-ig nincs változás. 6dl-től már egyenes vonalban nem tudok végig menni, jobban szédölgök, az agyam viszont még nagyjából oké, bár lassabban gondolkozom, de úgy érzem, hogy nem vagyok még részeg. Nagyjából 8-9 dl felett kezdem érezni azt, hogy igen, részeg vagyok. De az volt a max, attól többet nem ittam még sosem, tehát "full részeg" még nem voltam. 8-9dl-nél is még bírok beszélgetni, és képes vagyok belátni még olyan állapotban is, hogy nem kellene többet inni. Nagyjából 2 óra mire lemegy a szint 5-6dl-es állapotba, még 2 óra mire 3-2dl-es állapotba. Általában de azért nem mindig.
27/f, sovány testalkat.
Nyilván az, hogy ritkán fogyasztok alkoholt, akkor is bort, és a sovány testalkatom magyarázatot ad a gyors reagálásra, de arra is, hogy 2 kortyot màr azonnal érzem a számban, nyelvemen, légzéskor is?
Nem hiszem. :)
Eleve még 26 vagyok, csak azért írtam 27-et mert egy hónap és annyi leszek. Meg eleve nem sűrűn írok ide ki kêrdést. De tessék, mindjárt beállítom, hogy látszódjon a nevem.
Bocsi, de nem lehetett kihagyni a poént... :-D
Van itt a GYK-n egy 27F, aki kb. hetente kiírja, hogy miért nevezik őt férfinek, mikor ő még gyerek... :))))
Kéék a teme
Aata tupa teme
Látható
Sálálálálálá
Sálálálálálá
Sálálálálálá
Sálálá lálá lálááá
Kéék a teme...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!